1 szt - 0,026 kg
Kod kreskowy: 5901032034429
Dodatkowe informacje
Producent
Kotányi
Zainspiruj się szeroką ofertą produktów do pieczenia! Kotányi - austriacka rodzinna firma - oferuje wyłącznie najwyższej jakości składniki, naturalny smak i bogaty aromat. Więcej przepisów znajdziesz na www.kotanyi.com. Kotányi, tradycja od ponad 140 lat.
Składniki
imbir
proszek cytrynowy (maltodekstryna, sok z cytryny)
cukier
goździki
cynamon
Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać zboża zawierające gluten, jaja, soję, seler, sezam, mleko (laktoza) i gorczycę.
Marka
Kotányi
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Przyprawa do szarlotki, mieszanka przyprawowa.
Cechy
100 % naturalny smak
O marce
Zainspiruj się szeroką ofertą produktów do pieczenia! Kotányi - austriacka rodzinna firma - oferuje wyłącznie najwyższej jakości składniki, naturalny smak i bogaty aromat. Więcej przepisów znajdziesz na www.kotanyi.com. Kotányi, tradycja od ponad 140 lat.
Zalecenia dla alergików
Mleko - Może zawierać
Soja - Może zawierać
Sezam - Może zawierać
Gorczyca - Może zawierać
Seler - Może zawierać
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Jaja - Może zawierać
Przechowywanie
Przechowywać w suchym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Szerokość - 104
Wysokość - 160
Głębokość - 10
Rodzaj opakowania
Typ - Saszetka
Adres producenta
KOTÁNYI GmbH,
A-2120 Wolkersdorf,
PF 66,
Austria
dla
Kotányi Polonia Sp. z o.o.,
ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r. 7,
02-366 Warszawa,
www.kotanyi.com,
info.pl@kotanyi.com
Adres zwrotny
Kotányi Polonia Sp. z o.o.,
ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r. 7,
02-366 Warszawa,
www.kotanyi.com,
info.pl@kotanyi.com
Adres kontaktowy
ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r. 7,
02-366 Warszawa
Kontakt
Kotányi Polonia Sp. z o.o.
Przepisy
Wiedeński strudel jabłkowy
Przepis na jeden strudel:
1 opakowanie ciasta na strudel, 4 średniej wielkości lekko kwaśne jabłka, 1/2 opakowania przyprawy do szarlotki Kotányi, 2 łyżki bułki tartej, 1 łyżka cukru, 3 łyżki kwaśnej śmietany, 2 łyżki grubo posiekanych orzechów włoskich, 1 jajko, 2 łyżki masła, cukier puder do posypania.
Przygotowanie:
Zmiksuj stopione masło z jajkiem. Przygotuj dwie warstwy ciasta na strudel i posmaruj 2/3 zmieszanego jajka.
Połącz pokrojone w kostkę jabłka z przyprawą do szarlotki, z bułką tartą i cukrem. Rozprowadź wraz z kwaśną śmietaną i orzechami na cieście. Zroluj całość i uszczelnij wymieszanym jajkiem.
Piecz w temperaturze 190°C przez 20 minut. Pozostaw do wystygnięcia. Posyp cukrem pudrem.
Email kontaktowy
info.pl@kotanyi.com
Adres internetowy
www.kotanyi.com
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 1260 kJ / 300 kcal |
Tłuszcz | 0,4 g |
W tym kwasy tł. nasycone | 0,2 g |
Węglowodany | 58 g |
W tym cukry | 48 g |
Białko | 1,6 g |
Sól | 0,01 g |