1 szt - 0,200 kg
Kod kreskowy: 4003751001414
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
Ser Camembert do zapiekania :
66% ser camembert ( 45% tł );
mąka pszenna,
olej roślinny ,
skrobia pszenna ,
sól ,
białko pszenne ,
przyprawy ,
ekstrakt przypraw
Sos żurawinowy :
48% żurawiny ,
cukier ,
woda ,
syrop glukozowo - fruktozowy ;
substancja żelująca : pektyna ;
substancja zagęszczająca : mączka chleba świętojańskiego , guma ksantanowa ;
regulator kwasowości : kwas cytrynowy .
Marka
Temar
Opis produktu
Ser do zapiekania w chrupiącej panierce z sosem.
Pozostałe informacje
Zawartość tłuszczu w suchej masie 45%. Pakowano w atmosferze ochronnej.
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze od +4°C do +8°C
Przygotowanie i stosowanie
W piekarniku :
ok.8-12 minut w temperaturze 200°C , aż skórka lekko wypukli się .
Na patelni :
około 3-4 minuty w niewielkiej ilości tłuszczu lub oleju , zapiekać z każdej strony.
We frytownicy :
ok. 2-3°C do uniesienia się na powierzchnię.
Kraj
Kraj pochodzenia - Niemcy
Adres producenta
Alpenhain Kasespezialitaten - Werk Lehen 24
D-83539 Pfaffing
Bavaria
Niemcy
Adres zwrotny
PPH TEMAR Sp. J.
ul. Tartaczna 34
40 - 749 Katowice
www.temar.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 1235 kJ/296 kcal |
Tłuszcz | 17,0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 7,7 g |
Węglowodany | 22,0 g |
w tym cukry | 11,6 g |
Białko | 13,0 g |
Sól | 1,3 g |