1 szt - 0,450 kg
Kod kreskowy: 5902194104623
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
mintaj ( ryby ) Theragra chalcogramma 100%.
Dodatkowe informacje
Metoda produkcji : złowione w morzu.
Obszar połowu i kraj pochodzenia nadrukowany na polu kodowym poniżej opakowania.
Narzędzia połowowe : włoki .
Przechowywanie
Warunki przechowywania :
przechowywać w lodówce ( 1 dzień ) ;
w zamrażarce w temperaturze -6°C ( 1 tydzień ) ,
-12°C ( 1 miesiąc ) ,
poniżej -18°C do daty minimalnej trwałości.
Produkt głęboko mrożony , nie zamrażać ponownie po rozmrożeniu.
Przygotowanie i stosowanie
Przygotowanie : produkt gotowy do spożycia po zastosowaniu obróbki termicznej. Wyjąc z opakowania . Rozmrozić rybę wybraną metodą. Odmrożone i osuszone filety przyprawić solą i pieprzem. Można obtoczyć w mące. Rybę smażyć na oleju lub klarowanym maśle , na dobrze nagrzanej patelni przez około 10 - 15 minut , na średnim ogniu. W połowie czasu przewrócić na drugą stronę. Czas smażenia może być różny w zależności od danego kawałka ryby.
Adres producenta
MyFood Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością, Sp.k.
ul. Szafarnia 6/32
80-755 Gdańsk
Adres zwrotny
MyFood Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością, Sp.k.
ul. Szafarnia 6/32
80-755 Gdańsk
Ostrzeżenie dotyczące bezpieczeństwa
Uwaga : ości w procesie usuwane . Istnieje ryzyko pozostania ości w produkcie .