Mlekovita Jogurt Polski bez laktozy waniliowy 250g
Udostępnij na Facebookuwaniliowy 250 g Jogurt Polski pitny bez laktozy waniliowy to poszerzenie rodziny znanych i lubianych jogurtów Polskich o produkt skierowany do szerokiego grona konsumentów, ale przede wszystkim tych, którzy nie mogą spożywać mleka i produktów mlecznych ze względu na nietolerancję laktozy - cukru występującego w ich składzie. Jogurt Polski pitny bez laktozy waniliowy jest doskonały do bezpośredniego spożycia. Oferowany w wygodnych, zakręcanych butelkach w porcji 250 g idealnie sprawdza się w każdej sytuacji: w pracy, na spacerze czy podczas treningu. Jogurt Polski pitny bez laktozy to poza wyjątkowymi walorami smakowymi mnóstwo składników korzystnie wpływających na zdrowie. Zawiera żywe kultury bakterii jogurtowych wspomagających proces trawienia i pobudzające aktywność komórek odpornościowych. To również źródło naturalnie obecnych w mleku, ważnych dla prawidłowego funkcjonowania organizmu białka, wapnia
                            
                            1 szt  - 0,250 kg
                            
                            
                                                        
                            Kod kreskowy: 5900512983547                        
Dodatkowe informacje
Producent
Kraj pochodzenia głównego składnika
Polska
Opis marketingowy
waniliowy 250 g
Jogurt Polski pitny bez laktozy waniliowy to poszerzenie rodziny znanych i lubianych jogurtów Polskich o produkt skierowany do szerokiego grona konsumentów, ale przede wszystkim tych, którzy nie mogą spożywać mleka i produktów mlecznych ze względu na nietolerancję laktozy - cukru występującego w ich składzie.
Jogurt Polski pitny bez laktozy waniliowy jest doskonały do bezpośredniego spożycia. Oferowany w wygodnych, zakręcanych butelkach w porcji 250 g idealnie sprawdza się w każdej sytuacji: w pracy, na spacerze czy podczas treningu. Jogurt Polski pitny bez laktozy to poza wyjątkowymi walorami smakowymi mnóstwo składników korzystnie wpływających na zdrowie. Zawiera żywe kultury bakterii jogurtowych wspomagających proces trawienia i pobudzające aktywność komórek odpornościowych. To również źródło naturalnie obecnych w mleku, ważnych dla prawidłowego funkcjonowania organizmu białka, wapnia
Składniki
mleko, cukier,skrobia,aromat.pokruszona laska wanilii-0,01%,barwnik:karoteny,żywe kultury bakterii jogurtowych oraz Lactobacillus acidophilus i Bifidobacterium.
Sposób przechowywania
przechowywać w warunkach chłodniczych
Temperatura przechowywania min - max
2 - 8 °C
Nazwa producenta
SM Mlekovita
Wartości odżywcze
| Wartości odżywcze | |
|---|---|
| Zawartość soli | 0,1 g | 
| Zawartość białek | 2,8 g | 
| Cukry | 10 g | 
| Zawartość węglowodanów | 11 g | 
| Kwasy tłuszczowe nasycone | 0,5 g | 
| Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 0,8 g | 
| Wartość energetyczna kJ | 264 kJ | 
| Wartość energetyczna kcal | 62 kcal | 
            