Mlekovita Jogurt Polski truskawkowy 250g
Udostępnij na FacebookuJogurt produkowany jest z najwyższej jakości mleka, z dodatkiem wsadu smakowego, wzbogacony wyselekcjonowanymi szczepami bakterii: Bifidobacterium i Lactobacillus acidophilus.Specyficzną cechą kultur Bifidobacterium i Lactobacillus acidophilus.Jest ich zdolność przedostawania się w stanie żywym do jelita człowieka i osiedlania się w nim. Regularne picie jogurtów z dodatkiem tych bakterii zapewnia równowagę mikroflory układu pokarmowego. Polskie jogurty pitne zawierają ograniczoną, minimalną ilość dodatków do żywności. Polski jogurt pitny jest pakowany w wygodną, poręczną butelkę z zakrętką, umożliwiającą ponowne zamykanie i otwieranie jogurtu. Jest smacznym i pełnowartościowym produktem dla całej rodziny. Doskonale nadaje się do spożycia w domu, w szkole i w pracy przez cały rok.
1 szt - 0,250 kg
Kod kreskowy: 5900512850047
Dodatkowe informacje
Producent
Instrukcje dotyczące przygotowania
przed otwarciem wstrząsnąć
Kraj pochodzenia głównego składnika
Polska
Opis marketingowy
Jogurt produkowany jest z najwyższej jakości mleka, z dodatkiem wsadu smakowego, wzbogacony wyselekcjonowanymi szczepami bakterii: Bifidobacterium i Lactobacillus acidophilus.Specyficzną cechą kultur Bifidobacterium i Lactobacillus acidophilus.Jest ich zdolność przedostawania się w stanie żywym do jelita człowieka i osiedlania się w nim. Regularne picie jogurtów z dodatkiem tych bakterii zapewnia równowagę mikroflory układu pokarmowego. Polskie jogurty pitne zawierają ograniczoną, minimalną ilość dodatków do żywności. Polski jogurt pitny jest pakowany w wygodną, poręczną butelkę z zakrętką, umożliwiającą ponowne zamykanie i otwieranie jogurtu. Jest smacznym i pełnowartościowym produktem dla całej rodziny. Doskonale nadaje się do spożycia w domu, w szkole i w pracy przez cały rok.
Składniki
mleko, cukier, truskawkowy przecier z koncentratu - 3,6%, mleko w proszku odtłuszczone, skrobia, koncentrat z: czarnej marchwi i z soku z buraka ćwikłowego, aromaty, żywe kultury bakterii jogurtowych oraz Lactobacillus acidophilus i Bifidobacterium
Sposób przechowywania
przechowywać w warunkach chłodniczych
Temperatura przechowywania min - max
2 - 8 °C
Nazwa producenta
SM Mlekovita
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | |
---|---|
Zawartość soli | 0,1 g |
Zawartość białek | 2,8 g |
Cukry | 10 g |
Zawartość węglowodanów | 11 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 0,5 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 0,8 g |
Wartość energetyczna kJ | 264 kJ |
Wartość energetyczna kcal | 62 kcal |
W porcji 250 g | |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 2 g |
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 7 g |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 158 kcal |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 669 kJ |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 0,3 g |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 25 g |
Zawartość węglowodanów w porcji | 28 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 1,3 g |