Mlekovita Mleko UHT 1,5% tłuszczu 1l Wydojone bez laktozy
Udostępnij na FacebookuMleko UHT Wydojone bez laktozy to mleko poddane specjalnej obróbce w celu obniżenia poziomu węglowodanów i wyeliminowania laktozy. Pozwala osobom z nietolerancją laktozy cieszyć się smakiem mleka. Jest doskonałym źródłem białka oraz wapnia. Idealne do bezpośredniego spożycia, ale również jako składnik ulubionych naleśników, kakao, budyniu, owsianki, kaszy i innych potraw tradycyjnie przygotowywanych na mleku.
1 szt - 1,000 litr
Kod kreskowy: 5900512982335
Dodatkowe informacje
Producent
Kraj pochodzenia głównego składnika
Polska
Opis marketingowy
Mleko UHT Wydojone bez laktozy to mleko poddane specjalnej obróbce w celu obniżenia poziomu węglowodanów i wyeliminowania laktozy. Pozwala osobom z nietolerancją laktozy cieszyć się smakiem mleka. Jest doskonałym źródłem białka oraz wapnia. Idealne do bezpośredniego spożycia, ale również jako składnik ulubionych naleśników, kakao, budyniu, owsianki, kaszy i innych potraw tradycyjnie przygotowywanych na mleku.
Składniki
standaryzowane mleko pełne, enzym laktaza
Sposób przechowywania
przechowywać w temperaturze pokojowej
Temperatura przechowywania min - max
poniżej 25 °C
Nazwa producenta
SM Mlekovita
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | |
---|---|
Zawartość soli | 0,1 g |
Zawartość białek | 3 g |
Cukry | 4,7 g |
Zawartość węglowodanów | 4,7 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 1 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 1,5 g |
Wartość energetyczna kJ | 186 kJ |
Wartość energetyczna kcal | 44 kcal |
W porcji 100 ml | |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 469 kJ |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 0,25 g |
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 7,5 g |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 11,8 g |
Zawartość węglowodanów w porcji | 11,8 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 2,5 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 3,8 g |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 111 kcal |
% RWS* w porcji | |
Wartość energetyczna kcal (energia) | 6 %RWS |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 5 %RWS |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) | 13 %RWS |
Zawartość węglowodanów (ogólnie) | 5 %RWS |
Zawartość węglowodanów (cukry) | 13 %RWS |
Zawartość białek (ogólnie) | 15 %RWS |
Zawartość soli (ogólnie) | 4 %RWS |