Mrożonka Abramczyk dorsz atlantycki filet b/skóry
Udostępnij na FacebookuABRAMCZYK Dorsz* (atlantycki / czarny / pacyficzny) porcje fileta bez skóry, bez dodatków 450g
1 szt - 0,450 kg
Kod kreskowy: 5907555229007
Dodatkowe informacje
Producent
Instrukcje dotyczące przygotowania
Sposób użycia: po rozmrożeniu i opłukaniu pod bieżącą wodą produkt gotowy do obróbki termicznej: smażyć około 10-12 minut lub piec w piekarniku około 15 minut w temperaturze 180°C. Do spożycia po obróbce termicznej.
Kraj pochodzenia głównego składnika
Islandia, Norwegia, Rosja
Opis marketingowy
ABRAMCZYK Dorsz* (atlantycki / czarny / pacyficzny) porcje fileta bez skóry, bez dodatków 450g
Składniki
Dorsz porcje fileta bez skóry 100%.
A) Dorsz atlantycki, Gadus morhua.
B) Dorsz czarny, Pollachius virens.
C) Dorsz pacyficzny, Gadus macrocephalus.
Sposób przechowywania
produkt mrożony, chronić przed rozmrożeniem
Temperatura przechowywania min - max
poniżej -18 °C
Nazwa producenta
Abramczyk Sp. z o.o.
Wartości odżywcze
| Wartości odżywcze | |
|---|---|
| Zawartość soli | 0,25 g |
| Zawartość białek | 19 g |
| Cukry | 0 g |
| Zawartość węglowodanów | 0 g |
| Kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2 g |
| Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 0,5 g |
| Wartość energetyczna kJ | 349 kJ |
| Wartość energetyczna kcal | 82 kcal |
| W porcji 100 g | |
| Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 349 kJ |
| Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 0,5 g |
| Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 0,25 g |
| Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 19 g |
| Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 0 g |
| Zawartość węglowodanów w porcji | 0 g |
| Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 0,2 g |
| Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 82 kcal |
| % RWS* w porcji | |
| Wartość energetyczna kcal (energia) | 4 %RWS |
| Wartość energetyczna kJ | 4 %RWS |
| Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 1 %RWS |
| Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) | 1 %RWS |
| Zawartość węglowodanów (ogólnie) | 0 %RWS |
| Zawartość węglowodanów (cukry) | 0 %RWS |
| Zawartość białek (ogólnie) | 38 %RWS |
| Zawartość soli (ogólnie) | 4 %RWS |
