Ocet balsamiczny Lacetaia di Modena Antiqua
Udostępnij na FacebookuOcet balsamiczny LACETAIA DI MODENA.Ocet powstający z moszczu winogronowego, poddanego procesowi fermentacji. Stanowi tradycyjną przyprawę kuchni włoskiej, stosowaną od średniowiecza w rejonie Modeny. Ocet balsamiczny jest dodatkiem do sałatek, sosów, marynat i różnych dań kuchni włoskiej, w tym nawet owoców i deserów. Charakteryzuje się ciemną barwą, gęstą konsystencją i słodkawym smakiem.
1 szt - 0,500 litr
Kod kreskowy: 8033971641691
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
ocet winny,
moszcz z winogron (koncentrat),
barwnik : karmel (E150d)
Zawiera siarczyny
Kraj
Kraj pochodzenia - Włochy
Rodzaj opakowania
Typ - Butelka
Adres producenta
L'Acetaia di Modena Via Montanara ,
22/24
41051 Castelnuovo
Adres zwrotny
NOrth Coast S.A.
ul. 3 maja
05-800 Pruszków
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 ml |
---|---|
Energia | 288 kJ / 67,4 g |
tłuszcz | 0,0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,0 g |
węglowodany | 11,0 g |
w tym cukry | 11,0 g |
błonnik | 0,0 g |
białko | 1,0 g |
sól | 0,053 g |