Optima Cardio Margaryna roślinna z dodatkiem steroli roślinnych o smaku masła 400 g
Udostępnij na FacebookuKlinicznie udowodniono, że sterole roślinne obecne w Optimie Cardio o smaku masła obniżają poziom cholesterolu we krwi. Wysoki poziom cholesterolu jest czynnikiem ryzyka rozwoju choroby wieńcowej serca. Produkt do smarowania pieczywa.
1 szt - 0,400 kg
Kod kreskowy: 5900012013713
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyny)
woda
naturalny aromat maślany
regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
roślinne estry sterolu (sterole roślinne 5,4 %)
witaminy (A, D2)
sól (0,4 %)
barwnik (karoteny)
oleje i tłuszcze roślinne (rzepakowy, palmowy, kokosowy)
Zawartość tłuszczu: 60 %
Marka
Optima
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Margaryna roślinna o zawartości trzech czwartych tłuszczu z dodatkiem steroli roślinnych.
Cechy
skutecznie obniża cholesterol
efekt w 3 tygodnie
naturalne źródło kwasów omega 3
działanie udowodnione klinicznienie
najlepsze rezultaty osiągniesz przy codziennym stosowaniu
nie zawiera konserwantów
Opis produktu
Klinicznie udowodniono, że sterole roślinne obecne w Optimie Cardio o smaku masła obniżają poziom cholesterolu we krwi. Wysoki poziom cholesterolu jest czynnikiem ryzyka rozwoju choroby wieńcowej serca.
Produkt do smarowania pieczywa.
Dodatkowe informacje
www.optymalnewybory.pl
Przechowywanie
Przechowywać w lodówce w temperaturze od +4 °C do +10 °C.
Warunki przechowywania
Min. temp. °C - 4
Maks. temp. °C - 10
Informacje o recyklingu
Całe opakowanie - Nadające się do recyklingu
Rodzaj opakowania
Typ - Kubek
Adres producenta
Bunge Polska Sp. z o.o.
ul. Niepodległości 42
88-150 Kruszwica,
Polska
Adres zwrotny
Bunge Polska Sp. z o.o.
ul. Niepodległości 42
88-150 Kruszwica,
Polska
Ostrzeżenie dotyczące bezpieczeństwa
Produkt nie jest przeznaczony dla ludzi, którzy nie muszą kontrolować swojego poziomu cholesterolu we krwi. Korzystny efekt występuje w przypadku dziennego spożycia od 1,5 do 3 g steroli roślinnych dziennie jako element zdrowego stylu życia oraz zbilansowanej i zróżnicowanej diety bogatej w warzywa i owoce, w celu utrzymania poziomów karotenoidów. Dzienne spożycie steroli roślinnych nie powinno przekroczyć 3 g. 30 g to dzienna zalecana porcja Optima Cardio o smaku masła zawierająca dawkę steroli roślinnych 1,6 g. Opakowanie 400 g zawiera 13 porcji po 30 g. Efekt obniżenia poziomu cholesterolu o 7-10% uzyskuje się w ciągu 2-3 tygodni przy konsumpcji od 1,5 do 2,4 g steroli roślinnych dziennie, czyli 2-4 kromek pieczywa posmarowanego margaryną Optima Cardio o smaku masła. Optima Cardio o smaku masła nie jest wskazana dla kobiet ciężarnych, karmiących piersią oraz dzieci poniżej 5 roku życia. Spożywanie Optima Cardio o smaku masła przez osoby zażywające lekarstwa obniżające poziom cholesterolu powinno być skonsultowane z lekarzem. Istnieje wiele czynników ryzyka chorób serca. Zmiana jednego z nich nie daje pełnej gwarancji obniżenia ryzyka.
Kontakt
Bunge Polska Sp. z o.o.
Adres kontaktowy
ul. Niepodległości 42
88-150 Kruszwica,
Polska
Wymiary od dostawcy
Głębokość na półce - 142
Szerokość na półce - 92
Wysokość na półce - 67
Waga od dostawcy
Waga brutto - 400
Jednostka sprzedażowa - od dostawcy
Wysokość - 67
Szerokość - 92
Głębokość - 142
Dodatki
konserwanty - Nie zawiera
Informacje dot. stylu życia
Produkt odpowiedni dla wegan
Zalecenia dotyczące użytkowania i przechowywania
Przechowywać w lodówce
Recykling - pozostały tekst
Dbaj o zdrowie i środowisko: oderwij - rozdziel - segreguj
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza /100g |
---|---|
Wartość energetyczna | 2220 kJ / 540 kcal |
Tłuszcz w tym kwasy tłuszczowe: | 60 g |
- nasycone (z wyłączeniem 5,4 g steroli**) | 18 g |
- jednonienasycone | 30 g |
- wielonienasycone | 12 g |
Węglowodany | 0 g |
w tym cukry | 0 g |
Białko | 0 g |
Sól | 0,40 g |
Witamina A | 900 µg (113 %*) |
Witamina D | 7,0 µg (140 %*) |
*% referencyjnych wartości spożycia. | |
100 g produktu zawiera 5,4 g steroli roślinnych oraz 2,6 g kwasu alfa-linolenowego (Omega 3) | |
**Sterole roślinne nie wnoszą udziału do wartości energetycznej. |