Papryka ostra Prymat
Udostępnij na FacebookuWarto wiedzieć Papryka ostra mielona posiada intensywny zapach oraz smak. Znakomicie nadaje się do węgierskiego gulaszu oraz potraw kuchni meksykańskiej i indyjskiej. Aby wydobyć kolor oraz smak papryki warto podsmażyć ją uprzednio na gorącym lecz nie gotującym się tłuszczu.
1 szt - 0,200 kg
Kod kreskowy: 5901135000475
Dodatkowe informacje
Producent
Prymat
Przyprawy są naszą pasją, dlatego dokładamy wszelkich starań, aby były najwyższej jakości. To dzięki nim sprawisz, że każde Twoje danie będzie po prostu wyjątkowe!
Cechy
pełne aromatu zioła i przyprawy
Marka
Prymat
O marce
Przyprawy są naszą pasją, dlatego dokładamy wszelkich starań, aby były najwyższej jakości. To dzięki nim sprawisz, że każde Twoje danie będzie po prostu wyjątkowe!
Przepisy
Pikantna potrawka z żeberek
4 porcje, 60 min
Składniki:
- 800 g żeberek wieprzowych,
- 100 g boczku wędzonego,
- 3 cebule,
- 3 ząbki czosnku,
- olej rzepakowy do smażenia,
- 200 ml pomidorów pelati z puszki,
- 200 g białej fasoli z puszki,
- 1 l Rosołu z kury Kucharek,
- 2 łyżki mąki,
- 1 pęczek natki pietruszki,
- 1 łyżeczka Papryki ostrej mielonej Prymat,
- 1 łyżeczkę Majeranku suszonego Prymat,
- do smaku: Sól morska drobnoziarnista Prymat.
Sposób przygotowania:
Boczek i cebulę pokroić w kostkę, ząbki czosnku w plasterki. W dużym rondlu obsmażyć na rozgrzanym oleju boczek, cebulę oraz czosnek. Żeberka pokroić na małe kawałki. Mięso doprawić papryką ostrą oraz solą, oprószyć mąką. Podsmażyć na patelni z rozgrzanym olejem na złoty kolor. Mięso przełożyć do rondla z boczkiem, zalać rosołem z kury i dusić do miękkości przez około godzinę. Pod koniec duszenia dodać pomidory, fasolę, posiekaną natkę i majeranek. Doprawić do smaku oraz udekorować natką pietruszki.
Tysiące przepisów znajdziesz na:
Doradcasmaku.pl
Adres firmy
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Nazwa firmy
Prymat Sp. z o.o.
Adres zwrotny
Prymat Sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Tel.: +48/32/47 33 833
www.prymatgroup.pl
Opis produktu
Warto wiedzieć
Papryka ostra mielona posiada intensywny zapach oraz smak. Znakomicie nadaje się do węgierskiego gulaszu oraz potraw kuchni meksykańskiej i indyjskiej. Aby wydobyć kolor oraz smak papryki warto podsmażyć ją uprzednio na gorącym lecz nie gotującym się tłuszczu.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Adres producenta
Prymat Sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Adres internetowy
www.prymagroupt.pl
Rodzaj opakowania
Typ - Torebka
Telefon kontaktowy
+48324733833
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 149
Szerokość - 110
Głębokość - 7
Opakowanie logistyczne
GTIN - 05901135014878
Zalecenia dla alergików
Seler - Może zawierać
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Jaja - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Gorczyca - Może zawierać
Orzeszki ziemne - Może zawierać
Sezam - Może zawierać
Soja - Może zawierać
Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler, orzeszki ziemne i sezam.
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Papryka ostra mielona