Prymat Pieprz czarny mielony 20 g
Udostępnij na FacebookuWarto wiedzieć Pieprz czarny mielony jest przyprawą wszechstronnie stosowaną do mięs, zup, sosów, bulionów, marynat, a także serów. Dzięki niemu codziennie przygotowywane posiłki nabierają pożądanego, lekko ostrego posmaku i aromatu.
1 szt - 0,020 kg
Kod kreskowy: 5901135000376
Dodatkowe informacje
Producent
Prymat
Przyprawy są naszą pasją, dlatego dokładamy wszelkich starań, aby były najwyższej jakości. To dzięki nim sprawisz, że każde Twoje danie będzie po prostu wyjątkowe!
Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler, orzeszki ziemne i sezam.
Marka
Prymat
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Pieprz czarny mielony
Cechy
pełne aromatu zioła i przyprawy
Opis produktu
Warto wiedzieć
Pieprz czarny mielony jest przyprawą wszechstronnie stosowaną do mięs, zup, sosów, bulionów, marynat, a także serów. Dzięki niemu codziennie przygotowywane posiłki nabierają pożądanego, lekko ostrego posmaku i aromatu.
O marce
Przyprawy są naszą pasją, dlatego dokładamy wszelkich starań, aby były najwyższej jakości. To dzięki nim sprawisz, że każde Twoje danie będzie po prostu wyjątkowe!
Zalecenia dla alergików
Seler - Może zawierać
Gorczyca - Może zawierać
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Jaja - Może zawierać
Orzeszki ziemne - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Sezam - Może zawierać
Soja - Może zawierać
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 150
Szerokość - 110
Głębokość - 7
Rodzaj opakowania
Typ - Torebka
Adres producenta
Prymat Sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Adres zwrotny
Prymat Sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Tel.: +48/32/47 33 833
www.prymatgroup.pl
Adres kontaktowy
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Kontakt
Prymat Sp. z o.o.
Przepisy
Bułeczki ze szparagami i karczochami
4 porcje, 45 min
Składniki:
- 1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiego,
- 1 pęczek zielonych szparagów,
- 4 łyżki czarnych oliwek,
- 300 g marynowanych w oliwie karczochów,
- 2 łyżki oliwy z oliwek,
- 3 jajka,
- 1/2 szklanki gęstej śmietany,
- 1 szklanka startego sera np. gouda,
- 2 łyżki Oregano suszonego Prymat,
- szczypta Gałki muszkatołowej mielonej Prymat,
- do smaku: cukier, Sól morska, Pieprz czarny Prymat.
Sposób przygotowania:
Ciasto francuskie rozmrozić, wykroić kwadraty i rozłożyć na posmarowanej oliwą blasze. Szparagi umyć, odciąć zdrewniałe końcówki i obrać dolne części łodyg. Ugotować do miękkości w osolonej wodzie z dodatkiem szczypty cukru. Jajka połączyć ze śmietaną do uzyskania jedwabistej konsystencji. Następnie dodać drobno pokrojone oliwki, karczochy oraz oregano. Ugotowane szparagi pokroić na mniejsze kawałki i wraz ze startym serem dodać do masy jajeczno-śmietanowej. Delikatnie wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Tak przygotowaną masę wykładać na wycięte kawałki ciasta, podwijając boki, aby masa nie spłynęła. Zapiekać w piekarniku rozgrzanym do 200°C do czasu zrumienienia bułeczek.
Tysiące smaków znajdziesz na:
Doradcasmaku.pl
Telefon kontaktowy
+48324733833
Opakowanie logistyczne
GTIN - 05901135012386
Adres internetowy
www.prymatgroup.pl