Prymat Pieprz biały mielony 15 g
Udostępnij na FacebookuWarto wiedzieć Pieprz biały ma ostry, korzenny smak i bardzo wyrazisty aromat. Jest doskonałym zwieńczeniem białych sosów, bulionów, zup, pasztetów, podrobów, a nawet warzywnych soków. Doskonale nadaje się także jako dodatek do fantazyjnych słodkich deserów.
1 szt - 0,330 litr
Kod kreskowy: 5901135000505
Dodatkowe informacje
Producent
Prymat
Przyprawy są naszą pasją, dlatego dokładamy wszelkich starań, aby były najwyższej jakości. To dzięki nim sprawisz, że każde Twoje danie będzie po prostu wyjątkowe!
Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler, orzeszki ziemne i sezam.
Marka
Prymat
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Pieprz biały mielony
Cechy
pełne aromatu zioła i przyprawy
Opis produktu
Warto wiedzieć
Pieprz biały ma ostry, korzenny smak i bardzo wyrazisty aromat. Jest doskonałym zwieńczeniem białych sosów, bulionów, zup, pasztetów, podrobów, a nawet warzywnych soków. Doskonale nadaje się także jako dodatek do fantazyjnych słodkich deserów.
O marce
Przyprawy są naszą pasją, dlatego dokładamy wszelkich starań, aby były najwyższej jakości. To dzięki nim sprawisz, że każde Twoje danie będzie po prostu wyjątkowe!
Zalecenia dla alergików
Seler - Może zawierać
Sezam - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Jaja - Może zawierać
Soja - Może zawierać
Gorczyca - Może zawierać
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Orzeszki ziemne - Może zawierać
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Głębokość - 6
Szerokość - 110
Wysokość - 150
Rodzaj opakowania
Typ - Torebka
Adres producenta
Prymat Sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Adres zwrotny
Prymat Sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Tel.: +48/32/47 33 833
www.prymatgroup.pl
Kontakt
Prymat Sp. z o.o.
Adres kontaktowy
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Przepisy
Sałatka z selera naciowego
4 porcje, 30 min
Składniki:
- 3 zielone jabłka,
- 4 łyżki orzechów włoskich
- 1/2 selera naciowego,
- 1/2 cytryny,
- 1 opakowanie rukoli,
Sos:
- 180 g jogurtu naturalnego,
- 1 łyżeczka Bazylii suszonej Prymat,
- 50 g sera pleśniowego,
- do smaku: Sól morska, Pieprz biały mielony Prymat.
Sposób przygotowania:
Przygotować sos: zmiksować jogurt z serem pleśniowym, dodać bazylię i dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem białym. Jabłka dokładnie umyć, podzielić na cztery części, usunąć gniazda nasienne, pokroić w cienkie plasterki i skropić sokiem wyciśniętym z cytryny. Seler umyć, obrać i pokroić pod kątem w cienkie plastry. Orzechy włoskie posiekać, dodać do sosu jogurtowego. Seler i jabłko przełożyć do miski, polać przygotowanym sosem i delikatnie wymieszać. Na końcu dodać rukolę.
Tysiące przepisów znajdziesz na:
Doradcasmaku.pl
Telefon kontaktowy
+48324733833
Adres internetowy
www.prymatgroup.pl