1 szt - 0,360 kg
Kod kreskowy: 5391521697301
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
Woda,
skrobia kukurydziana,
mąka z białego ryżu,
skrobia z tapioki,
włókno bambusowe,
pełnoziarnista mąka ryżowa,
koncentrat soku jabłkowego,
drożdże,
mąka kukurydziana,
inulina,
środki zagęszczające (hydroksypropylometyloceluloza, guma ksantanowa),
olej rzepakowy,
łuski babki płesznik,
sól,
groch białko,
zakwas (fermentowana kukurydza),
substancja konserwująca (kwas sorbinowy),
kwasy (kwas winowy, kwas cytrynowy, kwas jabłkowy).
Dodatkowe informacje
Pakowano w atmosferze ochronnej.
Informacje dla alergików: pozostały tekst
Może zawierać gorczycę i sezam.
Przechowywanie
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu, z dala od bezpośredniego światła słonecznego.
Przechowywać w szczelnym pojemniku i zużyć w ciągu 2 dni, aby zachować maksymalną świeżość produktu.
Produkt można zamrozić.
Przygotowanie i stosowanie
1. Umieść spód pizzy na blaszce do pieczenia i polać sosem pomidorowym oraz obsypać wybranymi dodatkami.
2. Rozgrzać piekarnik do temperatury 250°C. Zmniejszyć nastawioną temperaturę do 180°C i umieścić pizzę na środkowej półce.
3. Piec przez 10-15 minut, aż skórka będzie chrupiąca.
Kraj
Kraj pochodzenia - Ireland
Adres producenta
BFree Foods Ltd.,
23-24 The Square,
Newry BT35 9HG,
Wielka Brytania.
Adres zwrotny
BFree Foods Ltd.,
10 Clyde Road,
Ballsbridge,
Dublin 4,
Irlandia.
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g | w 90 g |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 987 kJ / 234 kcal | 888 kJ / 211 kcal |
Tłuszcz | 2,5 g | 2,3 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,40 g | 0,4 g |
Węglowodany | 45 g | 40 g |
w tym cukry | 4,9 g | 4,4 g |
Błonnik | 9,4 g | 8,5 g |
Białko | 3,7 g | 3,3 g |
Sól | 1,25 g | 1,13 g |
**opakowanie zawiera 4 porcje (1/2 pizza 90 g). | ||
Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej: 8400 kJ / 2000 Kcal. |