Primaeco Bio musztarda ostra 170 g
Udostępnij na FacebookuMusztardę zaleca się osobom walczącym z otyłością i niedoczynnością tarczycy, kiedy należy zastosować zabiegi przyspieszające metabolizm. Naukowcy udowodnili, że musztarda stymuluje aktywność mózgu i wzmacnia układ nerwowy dzięki dużej zawartości witamin z grupy B. Gorczyca wzmaga trawienie oraz katabolizm tłuszczu podskórnego. Oprócz tego ziarenka pęcznieją w przewodzie pokarmowym i zapewniają uczucie sytości. Ostry smak często kojarzy nam się z czystością – i dobrze! Pikantna w smaku gorczyca dezynfekuje przewód pokarmowy, wpływa korzystnie na trawienie, rozgrzewa organizm (polecana w przypadku przeziębień) i poprawia funkcjonowanie układu odpornościowego. Musztarda jest wzbogacona w cukier trzcinowy, który w odróżnieniu od zwykłego cukru rafinowanego zawiera dużo żelaza, wapnia, potasu i magnezu.
1 szt - 0,170 kg
Kod kreskowy: 5900672305166
Dodatkowe informacje
Producent
Opis marketingowy
Musztardę zaleca się osobom walczącym z otyłością i niedoczynnością tarczycy, kiedy należy zastosować zabiegi przyspieszające metabolizm. Naukowcy udowodnili, że musztarda stymuluje aktywność mózgu i wzmacnia układ nerwowy dzięki dużej zawartości witamin z grupy B. Gorczyca wzmaga trawienie oraz katabolizm tłuszczu podskórnego. Oprócz tego ziarenka pęcznieją w przewodzie pokarmowym i zapewniają uczucie sytości. Ostry smak często kojarzy nam się z czystością – i dobrze! Pikantna w smaku gorczyca dezynfekuje przewód pokarmowy, wpływa korzystnie na trawienie, rozgrzewa organizm (polecana w przypadku przeziębień) i poprawia funkcjonowanie układu odpornościowego. Musztarda jest wzbogacona w cukier trzcinowy, który w odróżnieniu od zwykłego cukru rafinowanego zawiera dużo żelaza, wapnia, potasu i magnezu.
Składniki
woda, gorczyca*, ocet zbożowy*, cukier trzcinowy*, sól morska, przyprawy*, przyprawy ziołowe*, przeciwutleniacz: kwas cytrynowy.
* – surowce ekologiczne.
Sposób przechowywania
przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej
Nazwa producenta
Primavika
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | |
---|---|
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 2 g |
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 4 g |
Zawartość błonnika (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 2 g |
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g) | 9,3 g |
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g) | 11 g |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g) | 0,3 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 5,4 g |
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce | 472 kJ/100g |
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce | 113 kcal/100g |
W porcji 10 g | |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 0,93 g |
Zawartość węglowodanów w porcji | 1,1 g |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 11 kcal |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 47 kJ |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 0,54 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 0 g |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 0,2 g |
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 0,4 g |
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie) | 0,2 g |