PRIMAVIKA ... Z NERKOWCÓW JABŁKO I CYNAMON 185G
Udostępnij na FacebookuPasta z nerkowców jabłko i cynamon wyróżnia się fantastycznym smakiem i zawartością wielu sprzyjających zdrowiu składników. Znajduje się w niej aż 80% orzechów nerkowca, które są skarbnicą witaminy B6, wpływającej na prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego oraz odpowiednią produkcję czerwonych krwinek. Co więcej, dzięki innym witaminom z grupy B orzechy te sprzyjają zmniejszaniu uczucia zmęczenia i znużenia, a wszystko dlatego, że podnoszą poziom serotoniny. Ich jedzenie zaleca się także osobom chorującym na nadciśnienie tętnicze i choroby serca – zawarte w nich magnez i potas pomagają w regulowaniu pracy układu krwionośnego.
1 szt - 0,185 kg
Kod kreskowy: 5900672302301
Dodatkowe informacje
Producent
Opis marketingowy
Pasta z nerkowców jabłko i cynamon wyróżnia się fantastycznym smakiem i zawartością wielu sprzyjających zdrowiu składników. Znajduje się w niej aż 80% orzechów nerkowca, które są skarbnicą witaminy B6, wpływającej na prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego oraz odpowiednią produkcję czerwonych krwinek. Co więcej, dzięki innym witaminom z grupy B orzechy te sprzyjają zmniejszaniu uczucia zmęczenia i znużenia, a wszystko dlatego, że podnoszą poziom serotoniny. Ich jedzenie zaleca się także osobom chorującym na nadciśnienie tętnicze i choroby serca – zawarte w nich magnez i potas pomagają w regulowaniu pracy układu krwionośnego.
Składniki
prażone orzechy nerkowca 80%, cukier puder, suszone jabłka 3%, olej rzepakowy, cynamon mielony 0,3%, sól morska, naturalny aromat karmelowy z innymi naturalnymi aromatami.
Sposób przechowywania
przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej
Nazwa producenta
Primavika
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | |
---|---|
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 0,35 g |
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 13 g |
Zawartość błonnika (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 3,1 g |
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g) | 18 g |
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g) | 38 g |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g) | 7,7 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 41 g |
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce | 2393 kJ/100g |
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce | 575 kcal/100g |
W porcji 25 g | |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 144 kcal |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 598 kJ |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 4,5 g |
Zawartość węglowodanów w porcji | 9,6 g |
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie) | 0,8 g |
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 3,1 g |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 0,09 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 1,9 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 10 g |
% RWS* w porcji | |
Wartość energetyczna kcal (energia) | 7 %RWS |
Wartość energetyczna kJ | 7 %RWS |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 14 %RWS |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) | 10 %RWS |
Zawartość węglowodanów (ogólnie) | 4 %RWS |
Zawartość węglowodanów (cukry) | 5 %RWS |
Zawartość białek (ogólnie) | 6 %RWS |
Zawartość soli (ogólnie) | 2 %RWS |