Prymat Mieszanka do ogórków kwaszonych i małosolnych 40 g
Udostępnij na FacebookuKtóż nie zachwyca się doskonałym smakiem ogórków kwaszonych i sezonowych ogórków małosolnych! Sekret tej kulinarnej specjalności kuchni polskiej tkwi w starannie dobranej recepturze opartej na świeżych ogórkach, odpowiednich proporcjach przypraw takich jak: chrzan, koper, gorczyca biała, czosnek oraz klasycznej zalewie solnej. Wystarczy przygotować zalewę i w łatwy sposób uzyskać smakowite ogórki.
1 szt - 0,040 kg
Kod kreskowy: 5901135030656
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
czosnek
koper: łodygi i nasiona
chrzan
gorczyca biała
Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać: jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, seler i orzeszki ziemne.
Marka
Prymat
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Mieszanka do ogórków kwaszonych i małosolnych - suszona mieszanka przyprawowa.
Cechy
bez dodatku: glutaminianu sodu, barwników
Opis produktu
Któż nie zachwyca się doskonałym smakiem ogórków kwaszonych i sezonowych ogórków małosolnych! Sekret tej kulinarnej specjalności kuchni polskiej tkwi w starannie dobranej recepturze opartej na świeżych ogórkach, odpowiednich proporcjach przypraw takich jak: chrzan, koper, gorczyca biała, czosnek oraz klasycznej zalewie solnej. Wystarczy przygotować zalewę i w łatwy sposób uzyskać smakowite ogórki.
Dodatkowe informacje
Tysiące przepisów znajdziesz na: Doradcasmaku.pl
Zalecenia dla alergików
Soja - Może zawierać
Gorczyca - Zawiera
Mleko - Może zawierać
Jaja - Może zawierać
Orzeszki ziemne - Może zawierać
Seler - Może zawierać
Przygotowanie i stosowanie
Ogórki kwaszone w ok. 20 dni
Ogórki małosolne w ok. 3 dni
Przygotuj:
- ok. 3 kg ogórków gruntowych
- sól
Opakowanie wystarczy na ok. 6 słoików 1 l
Sposób przygotowania:
1 Przygotuj zalewę, rozpuszczając sól w gorącej wodzie (1 czubata łyżka stołowa soli, tj. 20 g na każdy 1 l wody)
2 Do każdego słoja o pojemności 1 l wsyp 1 czubatą łyżkę mieszanki do ogórków (ok. 7 g).
3 Następnie ułóż w każdym ze słoi umyte ogórki i zalej wcześniej przygotowaną zalewą.
4 Ogórki kwaszone
Słoiki zakręć szczelnie zakrętką i pozostaw w chłodnym miejscu przez kilka tygodni.
Ogórki małosolne
Słoiki przykryj ściereczką i pozostaw przez 2-3 dni w temperaturze otoczenia.
Pamiętaj, że smak ogórków zależy m.in. od: temperatury, czasu przechowywania i użytych składników.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 183
Głębokość - 16
Szerokość - 131
Rodzaj opakowania
Typ - Saszetka
Adres producenta
Prymat Sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska
tel.: +48/32/47 33 833,
e-mail: prymat@prymat.pl
www.prymatgroup.pl
Adres zwrotny
Prymat Sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska
tel.: +48/32/47 33 833,
e-mail: prymat@prymat.pl
www.prymatgroup.pl
Kontakt
Prymat Sp. z o.o.
Adres kontaktowy
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska
Dodatki
Dodatek MSG - Nie zawiera
Barwniki - Nie zawiera
Telefon kontaktowy
+48/32/47 33 833
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć
Opakowanie wystarczy na ok. 6 słoików 1 l
Email kontaktowy
prymat@prymat.pl
Adres internetowy
www.prymatgroup.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 g produktu |
---|---|
Wartość energetyczna | 1470 kJ/ 350 kcal |
Tłuszcz | 6,9 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,4 g |
Węglowodany | 45 g |
w tym cukry | 14 g |
Białko | 19 g |
Sól | 0,23 g |