Prymat Przyprawa grill pikantny 80 g
Udostępnij na FacebookuWarto wiedzieć Podczas marynowania mięs na grilla większe kawałki oraz te ze skórą warto ponakłuwać widelcem. Ułatwi to wchłanianie się marynaty w głąb mięsa.
1 szt - 0,080 kg
Kod kreskowy: 5901135013260
Dodatkowe informacje
Producent
Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, seler, orzeszki ziemne i sezam.
Składniki
rozmaryn
cebula
majeranek
papryka słodka
sól
chili (3%)
cukier
owoc kolendry
owoc jałowca
pieprz czarny (2,2%)
czosnek
gorczyca biała
Marka
Prymat
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Przyprawa Grill pikantny - suszona mieszanka przyprawowa.
Cechy
bez dodatku substancji konserwujących
bez dodatku glutaminianu sodu
Opis produktu
Warto wiedzieć
Podczas marynowania mięs na grilla większe kawałki oraz te ze skórą warto ponakłuwać widelcem. Ułatwi to wchłanianie się marynaty w głąb mięsa.
Zalecenia dla alergików
Gorczyca - Zawiera
Sezam - Może zawierać
Soja - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Jaja - Może zawierać
Seler - Może zawierać
Orzeszki ziemne - Może zawierać
Przechowywanie
Przechowywać zamknięte w suchym i zacienionym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Głębokość - 63
Wysokość - 141
Szerokość - 63
Rodzaj opakowania
Typ - Opakowanie plastikowe
Adres producenta
Prymat Sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Adres zwrotny
Prymat Sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Tel.: +48/32/47 33 833
Adres kontaktowy
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Kontakt
Prymat Sp. z o.o.
Informacje o dodatkach: pozostały tekst
bez dodatku substancji konserwujących
Dodatki
Dodatek MSG - Nie zawiera
Przepisy
Chrupiące grillowane skrzydełka
Składniki:
- 20 dużych skrzydełek z kurczaka,
- świeża kolendra do dekoracji.
Marynata:
- 2 łyżki przyprawy Grill pikantny Prymat,
- 3 łyżki miodu,
- 3 łyżki sosu sojowego,
- 1 łyżka startego świeżego imbiru,
- 1 drobno posiekana papryczka chili bez pestek
- 2 łyżki soku z cytryny.
Przygotowanie:
Wszystkie składniki marynaty dokładnie wymieszać. Umyte i oczyszczone skrzydełka naciąć na zgięciu, zamarynować i odstawić na ok. 4-6 godzin do lodówki. Tak przygotowane skrzydełka grillować ok. 30 min, od czasu do czasu obracając.
Skropić sokiem z cytryny i udekorować listkami świeżej kolendry.
Więcej przepisów na:
www.DoradcaSmaku.pl
Telefon kontaktowy
+48324733833
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g produktu: |
---|---|
Wartość energetyczna | 926 kJ / 222 kcal |
Tłuszcz | 7,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,9 g |
Węglowodany | 22 g |
w tym cukry | 10 g |
Białko | 8,4 g |
Sól | 35,2 g |