1 szt - 0,025 kg
Kod kreskowy: 5901135034265
Dodatkowe informacje
Producent
Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, seler, orzeszki ziemne i sezam.
Składniki
ziele angielskie
cebula
owoc kolendry
gorczyca biała
majeranek
papryka słodka
chili
kminek
sól
oregano
tymianek
Marka
Prymat
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Przyprawa Kurczak grill - suszona mieszanka przyprawowa.
Cechy
bez dodatku substancji konserwujących, glutaminianu sodu
Zalecenia dla alergików
Gorczyca - Zawiera
Mleko - Może zawierać
Orzeszki ziemne - Może zawierać
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Jaja - Może zawierać
Sezam - Może zawierać
Soja - Może zawierać
Seler - Może zawierać
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Szerokość - 111
Głębokość - 5
Wysokość - 150
Rodzaj opakowania
Typ - Torba
Adres producenta
Prymat sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Adres zwrotny
Prymat sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Tel.: +48/32/47 33 833
www.prymatgroup.pl
Kontakt
Prymat sp. z o.o.
Adres kontaktowy
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Informacje o dodatkach: pozostały tekst
Bez dodatku substancji konserwujących
Dodatki
Dodatek MSG - Nie zawiera
Przepisy
Grillowane pałki z kurczaka
Składniki:
- 4 pałki z kurczaka,
- 4 młode ziemniaki,
- 3 łyżki Przyprawy do ziemniaków Prymat,
- 3 łyżki Rozmarynu suszonego Prymat.
Marynata:
- 150 ml oliwy z oliwek,
- 1/2 opakowania przyprawy Kurczak grill Prymat.
Przygotowanie:
Dokładnie wymieszać wszystkie składniki marynaty. Natrzeć nią umyte i osuszone pałki. Tak przygotowane mięso wstawić na kilka godzin do lodówki. Następnie ułożyć pałki na ruszcie i piec około 30 minut. Podczas pieczenia smarować pozostałą marynatą. Ziemniaki ugotować na półtwardo w lekko osolonej wodzie. Po ostudzeniu ponacinać, skropić oliwą z oliwek i posypać przyprawą do ziemniaków i rozmarynem. Następnie zawinąć w folię aluminiową i grillować przez około 30 minut do miękkości.
Więcej przepisów na:
www.DoradcaSmaku.pl
Warto wiedzieć
Najlepsze do grillowania są podudzia, pałki, skrzydełka oraz filety z piersi kurczaka. W trakcie grillowania dla uzyskania chrupiącej, pięknie przypieczonej skórki, koniecznie podlewaj mięso marynatą.
Telefon kontaktowy
+48324733833
Adres internetowy
www.prymatgroup.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g produktu: |
---|---|
Wartość energetyczna | 667 kJ / 160 kcal |
Tłuszcz | 5,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,8 g |
Węglowodany | 14 g |
w tym cukry | 5,5 g |
Białko | 6,6 g |
Sól | 50,5 g |