Kamis Przyprawa do cielęciny Mieszanka przyprawowa 20 g
Udostępnij na FacebookuCielęcina jest ponoć najpyszniejsza, gdy jej smaku nie tłumi zbyt wiele przypraw. Jednak w najpopularniejszej włoskiej przystawce cielęcina schowana jest pod sosem rybnym. W Piemoncie, we Włoszech, mówią na nią Vitel tonna. Gotowaną lub pieczoną zimną cielęcinę kroi się w cieniutkie plastry i oblewa sosem z majonezu i roztartego tuńczyka, dekorując aromatycznymi kaparami i anchois.
1 szt - 0,020 kg
Kod kreskowy: 5900084180016
Dodatkowe informacje
Producent
Tekst dotyczący alergenów
Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Składniki
maltodekstryna
pieprz czarny - 4%
czosnek
bazylia - 2%
sól
koperek - 2%
liście laurowe
cebula
papryka słodka
ziele angielskie
Marka
Kamis
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Mieszanka przyprawowa.
Cechy
bez dodatku glutaminianu monosodowego
gwarancja jakości
Opis produktu
Cielęcina jest ponoć najpyszniejsza, gdy jej smaku nie tłumi zbyt wiele przypraw. Jednak w najpopularniejszej włoskiej przystawce cielęcina schowana jest pod sosem rybnym. W Piemoncie, we Włoszech, mówią na nią Vitel tonna. Gotowaną lub pieczoną zimną cielęcinę kroi się w cieniutkie plastry i oblewa sosem z majonezu i roztartego tuńczyka, dekorując aromatycznymi kaparami i anchois.
Zalecenia dla alergików
Jaja - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Gorczyca - Może zawierać
Seler - Może zawierać
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Soja - Może zawierać
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Szerokość - 110
Głębokość - 6
Wysokość - 145
Rodzaj opakowania
Typ - Torba
Adres producenta
McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Adres zwrotny
McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Więcej inspiracji znajdziecie na:
www.facebook.com/Kamis. Życie ze smakiem
www.kamis.pl
Kontakt
McCormick Polska S.A.
Adres kontaktowy
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Informacje o dodatkach: pozostały tekst
bez dodatku glutaminianu monosodowego
Przepisy
Duszona cielęcina z borowikami
Składniki (dla 4 osób): 250 g borowików, 1 cebula, 2 łyżki masła, 500 g udźca cielęcego, 2 łyżki mąki, 100 ml śmietany 36%, olej do smażenia, 1,5 łyżki Przyprawy do cielęciny Kamis.
Przygotowanie:
1. Borowiki podsmaż na maśle z pokrojoną w kostkę cebulą.
2. Cielęcinę pokrój w grube plastry, każdy natrzyj przyprawą, a następnie oprósz mąką i obsmaż na patelni na złoty kolor.
3. Obsmażoną cielęcinę przełóż do rondelka z borowikami i cebulą, podlej wodą i duś pod przykryciem ok. 1 godz.
4. Na koniec dodaj śmietankę i gotuj do uzyskania konsystencji sosu.
5. Podawaj z ulubioną kaszą lub ziemniakami.
Kraj
Kraj pochodzenia - Polska
Opakowanie logistyczne
GTIN - 05900084180023
Pochodzenie
Tekst dowolny o pochodzeniu - Wyprodukowano w Polsce
Adres internetowy
www.kamis.pl
Media społecznościowe
www.facebook.com/Kamis. Życie ze smakiem
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu: |
---|---|
Wartość energetyczna | 875/208 (kJ/kcal) |
Tłuszcz | 1,4 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3 g |
Węglowodany | 33 g |
w tym cukry | 24 g |
Białko | 8,5 g |
Sól | 38,0 g |