Kamis Przyprawa do indyka Mieszanka przyprawowa 25 g

Udostępnij na Facebooku

W celu ułatwienia przygotowania potraw z indyka przygotowaliśmy mieszankę, w skład której wchodzą: papryka, musztarda, czosnek, cebula, pomidory, bazylia, pieprz czarny, gałka muszkatołowa, kurkuma, sól, cukier oraz wzmacniacz smaku: glutaminian sodu. Przyprawą do Indyka można nacierać mięso przed pieczeniem, duszeniem, smażeniem sauté czy panierowaniem.

Kamis Przyprawa do indyka Mieszanka przyprawowa 25 g
  • Kamis Przyprawa do indyka Mieszanka przyprawowa 25 g
Produkt chwilowo niedostępny

1 szt - 0,025 kg
Kod kreskowy: 5900084176019

Dodatkowe informacje
Moje tagi: Dodaj tag

Producent

Adres firmy

Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska

Adres internetowy

www.kamis.pl

Adres producenta

McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska

Adres zwrotny

McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Więcej inspiracji znajdziecie na:
www.facebook.com/Kamis. Życie ze smakiem
www.kamis.pl

Cechy

gwarancja jakości

bez dodatku glutaminianu monosodowego

Informacje o dodatkach: pozostały tekst

bez dodatku glutaminianu monosodowego

Kraj

Kraj produkcji - Polska

Marka

Kamis

Media społecznościowe

www.facebook.com/Kamis. Życie ze smakiem

Nazwa firmy

McCormick Polska S.A.

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Mieszanka przyprawowa.

Opakowanie logistyczne

GTIN - 05900084176026

Opis produktu

Ten dziki ptak udomowiony przez Majów pojawił się w Polsce w szlacheckich obejściach i zanim trafił na stoły, był raczej ozdobą parków i ogrodów. Indycze mięso należy smażyć krótko, ale w wysokiej temperaturze. Inaczej robi się suche i traci smak. Zasada ta nie znajduje zastosowania jedynie w Święto Dziękczynienia w Ameryce, gdzie indyk jest potrawą kultową, piecze się go wtedy dość długo. Przed wyschnięciem mięsa chroni gruba warstwa masła na zewnątrz i pół kostki wewnątrz indyka.

Pochodzenie

Tekst dowolny o pochodzeniu - Wyprodukowano w Polsce

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.

Przepisy

Indyk z żurawiną

Składniki (dla 5 osób): 1 pierś z indyka (ok. 1 kg), 4 łyżki soku z cytryny, 1 słoik żurawiny, olej, 1,5 łyżki Przyprawy do indyka Kamis.

Przygotowanie:
1. Pierś indyka natrzyj przyprawą, polej sokiem z cytryny i odstaw na 3-4 godziny w chłodne miejsce (najlepiej na noc).
2. Mięso obsmaż na oleju.
3. Włóż do naczynia żaroodpornego, podlej niewielką ilością wody i piecz pod przykryciem ok. 90 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 180°C.
4. Podawaj z żurawiną. Możesz serwować również na zimno.

Rodzaj opakowania

Typ - Torebka

Składniki

gałka muszkatołowa

pieprz czarny

pomidory suszone

cukier

cebula

bazylia - 5%

gorczyca biała - 7%

musztarda w proszku (gorczyca biała, ocet spirytusowy, sól, cukier)

czosnek - 9%

papryka słodka

sól

Tekst dotyczący alergenów

Może zawierać jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.

Zalecenia dla alergików

Gorczyca - Zawiera

Soja - Może zawierać

Seler - Może zawierać

Mleko - Może zawierać

Jaja - Może zawierać

Zboża zawierające gluten - Może zawierać

Wartości odżywcze

Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna870 kJ/208 kcal (kJ/kcal)
Tłuszcz6,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,8 g
Węglowodany23 g
w tym cukry21 g
Białko8,2 g
Sól48,8 g


Supermarket internetowy Piotr i Paweł

Supermarket internetowy Piotr i Paweł

Wygodne zakupy online

Supermarket internetowy Piotr i Paweł to miejsce na udane zakupy w Internecie. Jesteśmy już w całej Polsce. Jedyne delikatesy internetowe z dostawą do domu! Nasz internetowy sklep spożywczy to przyjemność z e-zakupów. W naszej ofercie: Pieczywo, Warzywa i Owoce, Nabiał, Sery, Wędliny i Mięso, Ryby, Mrożonki, Kawy i Herbaty, Przetwory i Przyprawy, Słodycze, Napoje. Piotr i Paweł – Zakupy przez Internet. Życzymy udanych zakupów. Supermarket online - Zapraszamy.