Kamis Przyprawa do indyka Mieszanka przyprawowa 25 g
Udostępnij na FacebookuTen dziki ptak udomowiony przez Majów pojawił się w Polsce w szlacheckich obejściach i zanim trafił na stoły, był raczej ozdobą parków i ogrodów. Indycze mięso należy smażyć krótko, ale w wysokiej temperaturze. Inaczej robi się suche i traci smak. Zasada ta nie znajduje zastosowania jedynie w Święto Dziękczynienia w Ameryce, gdzie indyk jest potrawą kultową, piecze się go wtedy dość długo. Przed wyschnięciem mięsa chroni gruba warstwa masła na zewnątrz i pół kostki wewnątrz indyka.
1 szt - 0,025 kg
Kod kreskowy: 5900084176019
Dodatkowe informacje
Producent
Tekst dotyczący alergenów
Może zawierać jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Składniki
sól
cebula
bazylia - 5%
czosnek - 9%
cukier
pomidory suszone
papryka słodka
musztarda w proszku (gorczyca biała, ocet spirytusowy, sól, cukier)
pieprz czarny
gałka muszkatołowa
gorczyca biała - 7%
Marka
Kamis
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Mieszanka przyprawowa.
Cechy
bez dodatku glutaminianu monosodowego
gwarancja jakości
Opis produktu
Ten dziki ptak udomowiony przez Majów pojawił się w Polsce w szlacheckich obejściach i zanim trafił na stoły, był raczej ozdobą parków i ogrodów. Indycze mięso należy smażyć krótko, ale w wysokiej temperaturze. Inaczej robi się suche i traci smak. Zasada ta nie znajduje zastosowania jedynie w Święto Dziękczynienia w Ameryce, gdzie indyk jest potrawą kultową, piecze się go wtedy dość długo. Przed wyschnięciem mięsa chroni gruba warstwa masła na zewnątrz i pół kostki wewnątrz indyka.
Zalecenia dla alergików
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Soja - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Jaja - Może zawierać
Gorczyca - Zawiera
Seler - Może zawierać
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Głębokość - 6
Szerokość - 110
Wysokość - 145
Rodzaj opakowania
Typ - Torebka
Adres producenta
McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Adres zwrotny
McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Więcej inspiracji znajdziecie na:
www.facebook.com/Kamis. Życie ze smakiem
www.kamis.pl
Adres kontaktowy
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Kontakt
McCormick Polska S.A.
Informacje o dodatkach: pozostały tekst
bez dodatku glutaminianu monosodowego
Przepisy
Indyk z żurawiną
Składniki (dla 5 osób): 1 pierś z indyka (ok. 1 kg), 4 łyżki soku z cytryny, 1 słoik żurawiny, olej, 1,5 łyżki Przyprawy do indyka Kamis.
Przygotowanie:
1. Pierś indyka natrzyj przyprawą, polej sokiem z cytryny i odstaw na 3-4 godziny w chłodne miejsce (najlepiej na noc).
2. Mięso obsmaż na oleju.
3. Włóż do naczynia żaroodpornego, podlej niewielką ilością wody i piecz pod przykryciem ok. 90 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 180°C.
4. Podawaj z żurawiną. Możesz serwować również na zimno.
Kraj
Kraj pochodzenia - Polska
Opakowanie logistyczne
GTIN - 05900084176026
Pochodzenie
Tekst dowolny o pochodzeniu - Wyprodukowano w Polsce
Adres internetowy
www.kamis.pl
Media społecznościowe
www.facebook.com/Kamis. Życie ze smakiem
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu: |
---|---|
Wartość energetyczna | 870 kJ/208 kcal (kJ/kcal) |
Tłuszcz | 6,0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,8 g |
Węglowodany | 23 g |
w tym cukry | 21 g |
Białko | 8,2 g |
Sól | 48,8 g |