Kamis Kuchnia polska Przyprawa do dań z fasoli Mieszanka przyprawowa 20 g
Udostępnij na FacebookuPyszna fasola trafiła na europejskie stoły w XVI wieku - z Ameryki Północnej do Włoch, Hiszpanii, Francji i Anglii. Co ciekawe, zajadano się nią zarówno na dworach, jak i w lepiankach. Przez wieki dorobiła się wiernych ziołowych i korzennych towarzyszy, którzy podkreślają jej smak. Oprócz kminku i majeranku jest również chili.
1 szt - 0,020 kg
Kod kreskowy: 5900084062015
Dodatkowe informacje
Producent
Tekst dotyczący alergenów
Może zawierać jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Składniki
kminek - 8%
kolendra
gorczyca biała
papryka słodka
sól
chili - 3%
majeranek - 24%
czosnek
Marka
Kamis
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Mieszanka przyprawowa.
Cechy
bez dodatku glutaminianu monosodowego
gwarancja jakości
Opis produktu
Pyszna fasola trafiła na europejskie stoły w XVI wieku - z Ameryki Północnej do Włoch, Hiszpanii, Francji i Anglii. Co ciekawe, zajadano się nią zarówno na dworach, jak i w lepiankach. Przez wieki dorobiła się wiernych ziołowych i korzennych towarzyszy, którzy podkreślają jej smak. Oprócz kminku i majeranku jest również chili.
Zalecenia dla alergików
Soja - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Seler - Może zawierać
Jaja - Może zawierać
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Gorczyca - Zawiera
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 145
Głębokość - 6
Szerokość - 110
Rodzaj opakowania
Typ - Torebka
Adres producenta
McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Adres zwrotny
McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Więcej inspiracji znajdziecie na:
www.facebook.com/Kamis. Życie ze smakiem
www.kamis.pl
Adres kontaktowy
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Kontakt
McCormick Polska S.A.
Informacje o dodatkach: pozostały tekst
bez dodatku glutaminianu monosodowego
Przepisy
Fasola po bretońsku
Składniki (dla 3-4 osób): 300 g fasoli białej „Jaś", 100 g boczku, 150 g kiełbasy, 4 cebule, 3 łyżki oleju, łyżka mąki, 3 łyżki koncentratu pomidorowego, 2-3 łyżki Przyprawy do dań z fasoli Kamis.
Przygotowanie:
1. Opłucz fasolę, zalej zimną wodą i odstaw na kilkanaście godzin.
2. Ugotuj ją w tej samej wodzie, w miarę potrzeby dolewając wrzątku.
3. Boczek ugotuj.
4. Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na tłuszczu.
5. Dodaj mąkę, zasmaż i rozprowadź wywarem z boczku.
6. Koncentrat pomidorowy połącz z fasolą, dodaj przyprawę, cebulę oraz pokrojoną w kostkę kiełbasę i boczek.
7. Zagotuj. Podawaj z pieczywem.
Kraj
Kraj pochodzenia - Polska
Opakowanie logistyczne
GTIN - 05900084062039
Pochodzenie
Tekst dowolny o pochodzeniu - Wyprodukowano w Polsce
Adres internetowy
www.kamis.pl
Media społecznościowe
www.facebook.com/Kamis. Życie ze smakiem
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Średnia wartość odżywcza 100 g produktu: |
---|---|
Wartość energetyczna | 902/217 (kJ/kcal) |
Tłuszcz | 7,8 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,7 g |
Węglowodany | 12 g |
w tym cukry | 11 g |
Białko | 13 g |
Sól | 33,5 g |