Kamis Kuchnia polska Przyprawa do dań z fasoli Mieszanka przyprawowa 20 g
Udostępnij na FacebookuPyszna fasola trafiła na europejskie stoły w XVI wieku - z Ameryki Północnej do Włoch, Hiszpanii, Francji i Anglii. Co ciekawe, zajadano się nią zarówno na dworach, jak i w lepiankach. Przez wieki dorobiła się wiernych ziołowych i korzennych towarzyszy, którzy podkreślają jej smak. Oprócz kminku i majeranku jest również chili.
1 szt - 0,020 kg
Kod kreskowy: 5900084062015
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
chili - 3%
kolendra
gorczyca biała
papryka słodka
czosnek
majeranek - 24%
kminek - 8%
sól
Tekst dotyczący alergenów
Może zawierać jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Mieszanka przyprawowa.
Marka
Kamis
Cechy
bez dodatku glutaminianu monosodowego
gwarancja jakości
Opis produktu
Pyszna fasola trafiła na europejskie stoły w XVI wieku - z Ameryki Północnej do Włoch, Hiszpanii, Francji i Anglii. Co ciekawe, zajadano się nią zarówno na dworach, jak i w lepiankach. Przez wieki dorobiła się wiernych ziołowych i korzennych towarzyszy, którzy podkreślają jej smak. Oprócz kminku i majeranku jest również chili.
Zalecenia dla alergików
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Seler - Może zawierać
Soja - Może zawierać
Gorczyca - Zawiera
Mleko - Może zawierać
Jaja - Może zawierać
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Głębokość - 6
Wysokość - 145
Szerokość - 110
Rodzaj opakowania
Typ - Torebka
Adres producenta
McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Adres zwrotny
McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Więcej inspiracji znajdziecie na:
www.facebook.com/Kamis. Życie ze smakiem
www.kamis.pl
Kontakt
McCormick Polska S.A.
Adres kontaktowy
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Informacje o dodatkach: pozostały tekst
bez dodatku glutaminianu monosodowego
Przepisy
Fasola po bretońsku
Składniki (dla 3-4 osób): 300 g fasoli białej „Jaś", 100 g boczku, 150 g kiełbasy, 4 cebule, 3 łyżki oleju, łyżka mąki, 3 łyżki koncentratu pomidorowego, 2-3 łyżki Przyprawy do dań z fasoli Kamis.
Przygotowanie:
1. Opłucz fasolę, zalej zimną wodą i odstaw na kilkanaście godzin.
2. Ugotuj ją w tej samej wodzie, w miarę potrzeby dolewając wrzątku.
3. Boczek ugotuj.
4. Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na tłuszczu.
5. Dodaj mąkę, zasmaż i rozprowadź wywarem z boczku.
6. Koncentrat pomidorowy połącz z fasolą, dodaj przyprawę, cebulę oraz pokrojoną w kostkę kiełbasę i boczek.
7. Zagotuj. Podawaj z pieczywem.
Kraj
Kraj pochodzenia - Polska
Opakowanie logistyczne
GTIN - 05900084062039
Pochodzenie
Tekst dowolny o pochodzeniu - Wyprodukowano w Polsce
Adres internetowy
www.kamis.pl
Media społecznościowe
www.facebook.com/Kamis. Życie ze smakiem
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Średnia wartość odżywcza 100 g produktu: |
---|---|
Wartość energetyczna | 902/217 (kJ/kcal) |
Tłuszcz | 7,8 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,7 g |
Węglowodany | 12 g |
w tym cukry | 11 g |
Białko | 13 g |
Sól | 33,5 g |