Kamis Przyprawa do kurczaka po węgiersku Mieszanka przyprawowa 25 g
Udostępnij na FacebookuWędrując po Bałkanach, nie raz goszczony byłem w małych przysiółkach, gdzie wciąż unosi się koczowniczy duch węgierskich przodków. Od restauracyjnych przysmaków zawsze wolałem pasterskie dania, a wśród nich duszonego kurczaka, obtaczanego w papryce i podlewanego obficie śmietaną.
1 szt - 0,025 kg
Kod kreskowy: 5900084190305
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
sól
czosnek - 10%
papryka słodka - 37%
chili - 5%
gorczyca biała
Tekst dotyczący alergenów
Może zawierać jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Marka
Kamis
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Mieszanka przyprawowa.
Cechy
bez dodatku glutaminianu monosodowego
gwarancja jakości
Opis produktu
Wędrując po Bałkanach, nie raz goszczony byłem w małych przysiółkach, gdzie wciąż unosi się koczowniczy duch węgierskich przodków. Od restauracyjnych przysmaków zawsze wolałem pasterskie dania, a wśród nich duszonego kurczaka, obtaczanego w papryce i podlewanego obficie śmietaną.
Zalecenia dla alergików
Seler - Może zawierać
Jaja - Może zawierać
Gorczyca - Zawiera
Soja - Może zawierać
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Szerokość - 110
Głębokość - 6
Wysokość - 145
Rodzaj opakowania
Typ - Torebka
Adres producenta
McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Adres zwrotny
McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Więcej inspiracji znajdziecie na:
www.facebook.com/Kamis. Życie ze smakiem
www.kamis.pl
Adres kontaktowy
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Kontakt
McCormick Polska S.A.
Informacje o dodatkach: pozostały tekst
bez dodatku glutaminianu monosodowego
Przepisy
Kurczak w potrawce z papryki i cebuli
Składniki (dla 4 osób): 8 podudzi (pałek) z kurczaka, 2 cebule, 1 czerwona papryka, 4 łyżki oleju, 4 płaskie łyżeczki Przyprawy do kurczaka po węgiersku Kamis.
Przygotowanie:
1. Przyprawę wymieszaj z olejem, polej podudzia i odstaw na 1 godzinę w chłodne miejsce.
2. Przełóż do naczynia żaroodpornego i piecz w temperaturze 160°C przez 1,5 godziny, kilkakrotnie polewając sosem z pieczenia.
3. 20 minut przed końcem pieczenia dodaj posiekaną cebulę i paprykę.
4. Pałki podawaj ułożone na papryce z cebulą z dodatkiem pieczywa lub pieczonych ziemniaków.
5. Jeśli chcesz urozmaicić danie, po upieczeniu możesz dodać 60 g posiekanego i podsmażonego boczku wędzonego oraz 8 łyżek białego wytrawnego wina.
Kraj
Kraj pochodzenia - Polska
Opakowanie logistyczne
GTIN - 05900084190312
Pochodzenie
Tekst dowolny o pochodzeniu - Wyprodukowano w Polsce
Adres internetowy
www.kamis.pl
Media społecznościowe
www.facebook.com/Kamis. Życie ze smakiem
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu: |
---|---|
Wartość energetyczna | 822/198 (kJ/kcal) |
Tłuszcz | 7,2 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,2 g |
Węglowodany | 14 g |
w tym cukry | 13 g |
Białko | 9,8 g |
Sól | 46,0 g |