1 szt - 0,027 kg
Kod kreskowy: 5901032034689
Dodatkowe informacje
Producent
Kotányi
Zainspiruj się szeroką ofertą produktów do pieczenia! Kotányi - austriacka rodzinna firma - oferuje wyłącznie najwyższej jakości składniki, naturalny smak i bogaty aromat. Więcej przepisów znajdziesz na www.kotanyi.com. Kotányi, tradycja od ponad 140 lat.
Składniki
pieprz
imbir
kardamon
gałka muszkatołowa
goździki
kolendra
ziele angielskie
cynamon
koper włoski
anyż
anyż gwiazdkowy
Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać zboża zawierające gluten, jaja, soję, seler, sezam, mleko (laktoza) i gorczycę.
Marka
Kotányi
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Przyprawa korzenna do piernika, mieszanka przypraw.
Cechy
100 % naturalny smak
bez dodatku cukru
O marce
Zainspiruj się szeroką ofertą produktów do pieczenia! Kotányi - austriacka rodzinna firma - oferuje wyłącznie najwyższej jakości składniki, naturalny smak i bogaty aromat. Więcej przepisów znajdziesz na www.kotanyi.com. Kotányi, tradycja od ponad 140 lat.
Zalecenia dla alergików
Mleko - Może zawierać
Sezam - Może zawierać
Jaja - Może zawierać
Gorczyca - Może zawierać
Seler - Może zawierać
Soja - Może zawierać
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Przechowywanie
Przechowywać w suchym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Głębokość - 160
Szerokość - 103
Wysokość - 7
Rodzaj opakowania
Typ - Saszetka
Adres producenta
KOTÁNYI GmbH,
A-2120 Wolkersdorf, PF 66,
Austria
dla
Kotányi Polonia Sp. z o.o.,
ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r. 7,
02-366 Warszawa,
www.kotanyi.com,
info.pl@kotanyi.com
Adres zwrotny
Kotányi Polonia Sp. z o.o.,
ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r. 7,
02-366 Warszawa,
www.kotanyi.com,
info.pl@kotanyi.com
Kontakt
Kotányi Polonia Sp. z o.o.
Adres kontaktowy
ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r. 7,
02-366 Warszawa
Oświadczenia żywieniowe
bez dodatku cukru
Informacje dot. stylu życia
Bez dodatku cukru
Przepisy
Pierniczki na 2 blachy do pieczenia:
200 g mąki żytniej,
1 jajko,
50 g masła,
120 g cukru pudru,
1 łyżka miodu,
15 g przyprawy korzennej do piernika Kotányi,
skórka cytrynowa,
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej,
40 g zmielonych orzechów włoskich,
1 jajko do posmarowania
Przygotowanie:
Zmiksuj masło, cukier i jajko. Dodaj pozostałe składniki i wyrób ciasto.
Rozwałkuj ciasto na grubość około 1 cm i wytnij różne kształty. Piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 °C przez 10 minut.
Przechowuj w szczelnie zamkniętym blaszanym pudełku z laskami cynamonu i wanilii.
Email kontaktowy
info.pl@kotanyi.com
Adres internetowy
www.kotanyi.com