1 szt - 0,027 kg
Kod kreskowy: 5901032034689
Dodatkowe informacje
Producent
Kotányi
Zainspiruj się szeroką ofertą produktów do pieczenia! Kotányi - austriacka rodzinna firma - oferuje wyłącznie najwyższej jakości składniki, naturalny smak i bogaty aromat. Więcej przepisów znajdziesz na www.kotanyi.com. Kotányi, tradycja od ponad 140 lat.
Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać zboża zawierające gluten, jaja, soję, seler, sezam, mleko (laktoza) i gorczycę.
Składniki
kolendra
cynamon
goździki
gałka muszkatołowa
ziele angielskie
anyż
imbir
anyż gwiazdkowy
pieprz
kardamon
koper włoski
Marka
Kotányi
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Przyprawa korzenna do piernika, mieszanka przypraw.
Cechy
100 % naturalny smak
bez dodatku cukru
O marce
Zainspiruj się szeroką ofertą produktów do pieczenia! Kotányi - austriacka rodzinna firma - oferuje wyłącznie najwyższej jakości składniki, naturalny smak i bogaty aromat. Więcej przepisów znajdziesz na www.kotanyi.com. Kotányi, tradycja od ponad 140 lat.
Zalecenia dla alergików
Mleko - Może zawierać
Soja - Może zawierać
Sezam - Może zawierać
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Seler - Może zawierać
Jaja - Może zawierać
Gorczyca - Może zawierać
Przechowywanie
Przechowywać w suchym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 7
Głębokość - 160
Szerokość - 103
Rodzaj opakowania
Typ - Saszetka
Adres producenta
KOTÁNYI GmbH,
A-2120 Wolkersdorf, PF 66,
Austria
dla
Kotányi Polonia Sp. z o.o.,
ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r. 7,
02-366 Warszawa,
www.kotanyi.com,
info.pl@kotanyi.com
Adres zwrotny
Kotányi Polonia Sp. z o.o.,
ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r. 7,
02-366 Warszawa,
www.kotanyi.com,
info.pl@kotanyi.com
Adres kontaktowy
ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r. 7,
02-366 Warszawa
Oświadczenia żywieniowe
bez dodatku cukru
Kontakt
Kotányi Polonia Sp. z o.o.
Informacje dot. stylu życia
Bez dodatku cukru
Przepisy
Pierniczki na 2 blachy do pieczenia:
200 g mąki żytniej,
1 jajko,
50 g masła,
120 g cukru pudru,
1 łyżka miodu,
15 g przyprawy korzennej do piernika Kotányi,
skórka cytrynowa,
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej,
40 g zmielonych orzechów włoskich,
1 jajko do posmarowania
Przygotowanie:
Zmiksuj masło, cukier i jajko. Dodaj pozostałe składniki i wyrób ciasto.
Rozwałkuj ciasto na grubość około 1 cm i wytnij różne kształty. Piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 °C przez 10 minut.
Przechowuj w szczelnie zamkniętym blaszanym pudełku z laskami cynamonu i wanilii.
Email kontaktowy
info.pl@kotanyi.com
Adres internetowy
www.kotanyi.com