Prymat Liść lubczyku suszony 10 g
Udostępnij na FacebookuWarto wiedzieć Liście lubczyku charakteryzują się korzennym zapachem i gorzkawym smakiem. Są doskonałe do zup, wywarów, pikli i sosów sałatkowych. Wzbogacają smak dań mięsnych m.in. baraniny, królika i drobiu. Świetnie sprawdzają się do aromatyzowania herbaty z miodem.
1 szt - 0,010 kg
Kod kreskowy: 5901135012157
Dodatkowe informacje
Producent
Prymat
Przyprawy są naszą pasją, dlatego dokładamy wszelkich starań, aby były najwyższej jakości. To dzięki nim sprawisz, że każde Twoje danie będzie po prostu wyjątkowe!
Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler, orzeszki ziemne i sezam.
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Liść lubczyku suszony
Marka
Prymat
Cechy
pełne aromatu zioła i przyprawy
Opis produktu
Warto wiedzieć
Liście lubczyku charakteryzują się korzennym zapachem i gorzkawym smakiem. Są doskonałe do zup, wywarów, pikli i sosów sałatkowych. Wzbogacają smak dań mięsnych m.in. baraniny, królika i drobiu. Świetnie sprawdzają się do aromatyzowania herbaty z miodem.
O marce
Przyprawy są naszą pasją, dlatego dokładamy wszelkich starań, aby były najwyższej jakości. To dzięki nim sprawisz, że każde Twoje danie będzie po prostu wyjątkowe!
Zalecenia dla alergików
Mleko - Może zawierać
Soja - Może zawierać
Jaja - Może zawierać
Sezam - Może zawierać
Gorczyca - Może zawierać
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Orzeszki ziemne - Może zawierać
Seler - Może zawierać
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Szerokość - 110
Wysokość - 149
Głębokość - 9
Rodzaj opakowania
Typ - Torebka
Adres producenta
Prymat Sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Adres zwrotny
Prymat Sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Tel.: +48/32/47 33 833
www.prymatgroup.pl
Adres kontaktowy
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Kontakt
Prymat Sp. z o.o.
Przepisy
Duszony indyk z gruszkami
4 porcje, 45 min
Składniki:
- 400 g piersi z indyka,
- 2 cebule,
- 1 łyżka masła,
- olej do smażenia,
- 500 ml śmietany 36%,
- 200 g młodej marchewki,
- 200 g groszek,
- 1/2 łyżeczki Imbiru mielonego Prymat,
- 1 łyżeczka Liści lubczyku suszonego Prymat,
- 1/2 łyżeczki Papryki słodkiej mielonej Prymat,
- do smaku: Sól morska, Pieprz biały mielony Prymat.
Sposób przygotowania:
Piersi z indyka oczyścić, umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Mięso i cebulę pokroić w kostkę. W rondlu, na oleju i maśle obsmażyć mięso wraz z cebulą, imbirem i papryką. Dodać śmietanę, gotować 10 minut. Marchew obrać, pokroić w słupki i ugotować. Gruszki obrać, oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić na cząstki. Do mięsa dodać ugotowaną marchew i gruszki. Dodać liście lubczyku i całość doprawić do smaku solą i pieprzem białym. Dusić kolejne 10 minut, cały czas intensywnie mieszając. Podawać z ugotowanym ryżem.
Tysiące przepisów znajdziesz na:
Doradcasmaku.pl
Telefon kontaktowy
+48324733833
Adres internetowy
www.prymatgroup.pl