Prymat Przyprawa do owsianki 15 g
Udostępnij na FacebookuWypróbuj też do: - jaglanki - kawy - ciasteczek korzennych - deserów
1 szt - 0,015 kg
Kod kreskowy: 5901135046428
Dodatkowe informacje
Producent
Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler i orzeszki ziemne.
Składniki
cukier brązowy
gałka muszkatołowa
goździk (3 %)
kakao o zmniejszonej zawartości tłuszczu
kardamon (2 %)
wanilia
imbir
cynamon (62 %)
Marka
Prymat
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Przyprawa do owsianki - suszona mieszanka przyprawowa.
Cechy
pomysł na pyszne śniadanie
z cynamonem
z goździkami
z kardamonem
Opis produktu
Wypróbuj też do:
- jaglanki
- kawy
- ciasteczek korzennych
- deserów
Dodatkowe informacje
Więcej przepisów na www.DoradcaSmaku.pl
Zalecenia dla alergików
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Seler - Może zawierać
Orzeszki ziemne - Może zawierać
Soja - Może zawierać
Gorczyca - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Jaja - Może zawierać
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Rodzaj opakowania
Typ - Saszetka
Adres producenta
Prymat sp. z o.o.,
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska
Tel.: +48/32/47 33 833,
www.prymatgroup.pl
Adres zwrotny
Prymat sp. z o.o.,
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska
Tel.: +48/32/47 33 833,
www.prymatgroup.pl
Kontakt
Prymat sp. z o.o.
Adres kontaktowy
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska
Wymiary od dostawcy
Wysokość na półce - 147
Szerokość na półce - 109
Głębokość na półce - 9
Waga od dostawcy
Waga brutto - 18
Jednostka sprzedażowa - od dostawcy
Głębokość - 9
Szerokość - 109
Wysokość - 147
Przepisy
Kasza jaglana z musem jabłkowym
Składniki:
- 200 g kaszy jaglanej
- 0,5 l mleka krowiego 3,2 % (ew. sojowego/migdałowego)
- 4 duże jabłka szara reneta/antonówka
- 50 g orzechów włoskich
- 2 łyżeczki konfitury malinowej
- 2 łyżki masła 82 %
- Do smaku: Przyprawa do owsianki Prymat
Przygotowanie:
4 osoby
30 minut
Kaszę kilkakrotnie dokładnie przepłukać w zimnej wodzie. Do garnka wlać mleko, dodać pół łyżeczki przyprawy do owsianki, wsypać kaszę i gotować pod przykryciem do całkowitego wchłonięcia płynu. W tym czasie umyć, obrać i pokroić w ósemki jabłka. Przełożyć na patelnię, dodać masło i mieszać, aż jabłka będą się rozpadać i zaczną uzyskiwać konsystencję musu. Do głębokich miseczek przełożyć ugotowaną jaglankę z odrobiną musu i posypać przyprawą do owsianki. Następnie całość posypać orzechami i udekorować kleksem z konfitury malinowej. Podawać ciepłe.
Telefon kontaktowy
+48/32/47 33 833
Adres internetowy
www.prymatgroup.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 g produktu: |
---|---|
Wartość energetyczna | 1216 kJ / 292 kcal |
Tłuszcz | 4,4 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 2,5 g |
Węglowodany | 38 g |
w tym cukry | 16 g |
Białko | 5,3 g |
Sól | 0,06 g |