Prymat Ziele angielskie całe XXL 40 g
Udostępnij na FacebookuWarto wiedzieć Ziele angielskie wzbogaci smak wszelkich mięs: baraniny, dziczyzny, wieprzowiny, cielęciny. Jest niezastąpione do zup, galaret i ogórków kiszonych. Świetnie sprawdzi się nie tylko do marynat i sosów, ale też do słodkich likierów i kompotów.
1 szt - 0,040 kg
Kod kreskowy: 5901135015196
Dodatkowe informacje
Producent
Prymat
Przyprawy są naszą pasją, dlatego dokładamy wszelkich starań, aby były najwyższej jakości. To dzięki nim sprawisz, że każde Twoje danie będzie po prostu wyjątkowe!
Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler, orzeszki ziemne i sezam.
Marka
Prymat
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Ziele angielskie całe
Cechy
dużo się opłaca!
pełne aromatu zioła i przyprawy
Opis produktu
Warto wiedzieć
Ziele angielskie wzbogaci smak wszelkich mięs: baraniny, dziczyzny, wieprzowiny, cielęciny. Jest niezastąpione do zup, galaret i ogórków kiszonych. Świetnie sprawdzi się nie tylko do marynat i sosów, ale też do słodkich likierów i kompotów.
O marce
Przyprawy są naszą pasją, dlatego dokładamy wszelkich starań, aby były najwyższej jakości. To dzięki nim sprawisz, że każde Twoje danie będzie po prostu wyjątkowe!
Zalecenia dla alergików
Seler - Może zawierać
Jaja - Może zawierać
Sezam - Może zawierać
Gorczyca - Może zawierać
Soja - Może zawierać
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Orzeszki ziemne - Może zawierać
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 159
Szerokość - 128
Głębokość - 16
Rodzaj opakowania
Typ - Torebka
Adres producenta
Prymat Sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Adres zwrotny
Prymat Sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Tel.: +48/32/47 33 833
www.prymatgroup.pl
Kontakt
Prymat Sp. z o.o.
Adres kontaktowy
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Przepisy
Kurczak na zielono
4 porcje, 45 min
Składniki:
- 4 udka z kurczaka bez skóry i kości,
- 2 cebule,
- 2 ząbki czosnku,
- 1 brokuł,
- 100 g zielonej papryki,
- 100 g zielonych pomidorów,
- 100 g zielonej fasoli szparagowej,
- 100 g zielonego groszku,
- 100 ml białego wytrawnego wina,
- 50 ml oleju do smażenia,
- 200 ml śmietany 36%,
- 50 ml oliwy z oliwek,
- 8 ziaren Ziela angielskiego Prymat,
- 2-3 Liście laurowe Prymat,
- 2 łyżeczki Natki pietruszki suszonej Prymat,
- 1 łyżeczka Bazylii suszonej Prymat,
- do smaku: Sól morska, Pieprz czarny Prymat.
Sposób przygotowania:
Umyte i osuszone udka z kurczaka pokroić w grubą kostkę, doprawić solą i pieprzem. W garnku rozgrzać olej, włożyć mięso i mocno zrumienić z każdej strony. Czosnek posiekać, paprykę i cebulę pokroić w kostkę, a pomidory w ćwiartki. Fasolę szparagową pociąć na mniejsze kawałki, brokuł podzielić na różyczki. Tak przygotowane składniki przełożyć do garnka z kurczakiem. Smażyć 10 minut i zalać białym winem. Dodać zielony groszek, ziele angielskie i liście laurowe, dusić do miękkości. Przed podaniem dodać śmietanę oraz oliwę zmiksowaną z bazylią oraz natką pietruszki.
Tysiące przepisów znajdziesz na:
Doradcasmaku.pl
Telefon kontaktowy
+48324733833
Adres internetowy
www.prymatgroup.pl