Prymat Przyprawa do ryb i owoców morza 20 g
Udostępnij na FacebookuWarto wiedzieć Przyprawa do ryb wzbogaca smak i aromat ryb smażonych, pieczonych, gotowanych oraz z rusztu. Przyprawę można dodać do panierki lub posypać nią bezpośrednio mięso. Doskonale sprawdzi się również do owoców morza, np. krabów, krewetek, homarów. Nasza przyprawa jest bez dodatku: glutaminianu sodu, substancji konserwujących, barwników.
1 szt - 0,020 kg
Kod kreskowy: 5901135000666
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
gorczyca biała
korzeń lubczyku
papryka słodka
cebula
sól
cukier
regulator kwasowości: kwas cytrynowy
natka pietruszki
owoc kolendry
czosnek
bazylia
tymianek
nasiona kopru
pieprz czarny
Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, seler, orzeszki ziemne i sezam.
Marka
Prymat
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Mieszanka przyprawowa do ryb i owoców morza - kompozycja suszonych ziół, przypraw i warzyw.
Cechy
bez dodatku glutaminianu sodu
Opis produktu
Warto wiedzieć
Przyprawa do ryb wzbogaca smak i aromat ryb smażonych, pieczonych, gotowanych oraz z rusztu. Przyprawę można dodać do panierki lub posypać nią bezpośrednio mięso. Doskonale sprawdzi się również do owoców morza, np. krabów, krewetek, homarów.
Nasza przyprawa jest bez dodatku: glutaminianu sodu, substancji konserwujących, barwników.
Zalecenia dla alergików
Mleko - Może zawierać
Jaja - Może zawierać
Gorczyca - Zawiera
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Soja - Może zawierać
Orzeszki ziemne - Może zawierać
Sezam - Może zawierać
Seler - Może zawierać
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Szerokość - 110
Wysokość - 150
Głębokość - 8
Rodzaj opakowania
Typ - Torebka
Adres producenta
Prymat Sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Adres zwrotny
Prymat Sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Tel.: +48/32/47 33 833
www.prymatgroup.pl
Adres kontaktowy
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Kontakt
Prymat Sp. z o.o.
Informacje o dodatkach: pozostały tekst
Nasza przyprawa jest bez dodatku: glutaminianu sodu, substancji konserwujących, barwników.
Przepisy
Smażony halibut ze szpinakiem
4 porcje, 45 min
Składniki:
- 800 g filetu z halibuta ze skórą,
- 600 g świeżego szpinaku baby,
- 1 pęczek szczypiorku,
- 3 cebule szalotki,
- 100 ml białego wytrawnego wina,
- 50 ml śmietany 36%,
- 50 g kaparów,
- 50 ml Rosołu z kury Kucharek,
- 100 ml oleju rzepakowego,
- 7 łyżek masła,
- 50 ml wody,
- 3 łyżeczki Przyprawy do ryb Prymat,
- 1/2 łyżeczki Czosnku suszonego Prymat,
- szczypta Gałki muszkatołowej mielonej Prymat.
Sposób przygotowania:
Rybę oczyścić, umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Doprawić przyprawą do ryb. Cebule obrać i pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na oleju, podlać winem i zredukować płyn o połowę. Dodać rosół z kury, śmietanę, kapary i gotować, aż sos zgęstnieje. W rondlu przygotować emulsję z wody i 6 łyżek masła, doprawić czosnkiem i gałką muszkatołową. Do emulsji dodać umyty szpinak i gotować około 10 min. Halibuta smażyć od strony skóry, aż się zrumieni. Dodać łyżkę masła i obrócić rybę. Zdjąć z ognia i dusić jeszcze przez około 5 min. Halibuta podawać na aromatycznym szpinaku, polać sosem kaparowym i posypać pokrojonym szczypiorkiem.
Tysiące przepisów znajdziesz na:
Doradcasmaku.pl
Telefon kontaktowy
+48324733833
Opakowanie logistyczne
GTIN - 05901135016186
Adres internetowy
www.prymatgroup.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g produktu: |
---|---|
Wartość energetyczna | 866 kJ/ 206 kcal |
Tłuszcz | 4,4 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,4 g |
Węglowodany | 28 g |
w tym cukry | 11 g |
Białko | 8,9 g |
Sól | 39,0 g |