Prymat Przyprawa do wieprzowiny klasyczna 20 g
Udostępnij na FacebookuWarto wiedzieć Przyprawę do wieprzowiny można stosować jako składnik marynaty lub nacierać nią mięso zaraz przed panierowaniem czy pieczeniem. Jest niezastąpiona do przyrządzania pieczeni schabowej, polędwiczek i sznycli wieprzowych. Nasza przyprawa jest bez dodatku: glutaminianu sodu, substancji konserwujących, barwników.
1 szt - 0,020 kg
Kod kreskowy: 5901135015172
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
pieprz czarny
chili
ziele angielskie
gorczyca biała
liść laurowy
owoc kolendry
papryka słodka
cebula
sól
tymianek
majeranek
czosnek
kminek
cząber
rozmaryn
Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, seler, orzeszki ziemne i sezam.
Marka
Prymat
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Mieszanka przyprawowa do wieprzowiny klasyczna - kompozycja suszonych przypraw i ziół.
Cechy
bez dodatku glutaminianu sodu
Opis produktu
Warto wiedzieć
Przyprawę do wieprzowiny można stosować jako składnik marynaty lub nacierać nią mięso zaraz przed panierowaniem czy pieczeniem. Jest niezastąpiona do przyrządzania pieczeni schabowej, polędwiczek i sznycli wieprzowych.
Nasza przyprawa jest bez dodatku: glutaminianu sodu, substancji konserwujących, barwników.
Zalecenia dla alergików
Jaja - Może zawierać
Sezam - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Gorczyca - Zawiera
Orzeszki ziemne - Może zawierać
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Seler - Może zawierać
Soja - Może zawierać
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Szerokość - 109
Głębokość - 7
Wysokość - 149
Rodzaj opakowania
Typ - Torebka
Adres producenta
Prymat Sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Adres zwrotny
Prymat Sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Tel.: +48/32/47 33 833
www.prymatgroup.pl
Adres kontaktowy
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Kontakt
Prymat Sp. z o.o.
Informacje o dodatkach: pozostały tekst
Nasza przyprawa jest bez dodatku: glutaminianu sodu, substancji konserwujących, barwników.
Przepisy
Polędwiczki z sałatką z botwinki
4 porcje, 45 min
Składniki:
- 2 polędwiczki wieprzowe,
- 2 łyżki Przyprawy do wieprzowiny Prymat,
- 2 pęczki świeżej botwinki,
- 1 opakowanie mieszanki sałat,
- 1 pęczek rzodkiewki,
- 4 łyżki starego sera parmezan,
- 1 opakowanie Sosu sałatkowego koperkowo-ziołowego Prymat,
- 3 łyżki oliwy z oliwek,
- 3 łyżki wody,
- 1 opakowanie kiełków słonecznika (100 g).
Sposób przygotowania:
Polędwiczki umyć, natrzeć przyprawą do wieprzowiny, przełożyć na blachę i piec w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez ok. 15 minut. W międzyczasie umyć sałatę i liście botwinki. W razie potrzeby odciąć z botwinki twarde końcówki. Przełożyć do miski, dodać umyte i pokrojone na cienkie plasterki rzodkiewki. Zawartość saszetki z sosem koperkowo-ziołowym wsypać do miseczki, dodać 3 łyżki oliwy oraz 3 łyżki wody. Dobrze wymieszać i odstawić na 10 minut. Upieczone polędwiczki pokroić na kawałki. Na talerzu ułożyć sałatę, polać przygotowanym sosem, posypać kiełkami słonecznika i startym parmezanem. Na wierzchu ułożyć plastry polędwiczek.
Tysiące przepisów znajdziesz na:
Doradcasmaku.pl
Telefon kontaktowy
+48324733833
Adres internetowy
www.prymatgroup.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g produktu: |
---|---|
Wartość energetyczna | 993 kJ / 237 kcal |
Tłuszcz | 6,3 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,8 g |
Węglowodany | 29 g |
w tym cukry | 8,1 g |
Białko | 9,1 g |
Sól | 29,3 g |