Putka Chleb Wiejski pszenno-żytni 450 g
Udostępnij na FacebookuWyrób pszenno – żytni na naturalnym zakwasie w kształcie osełki o masie 450 g. Krojony, pakowany i pasteryzowany.
1 szt - 0,450 kg
Kod kreskowy: 5901948004394
Dodatkowe informacje
Producent
Instrukcje dotyczące przygotowania
Do bezpośredniego spożycia z wyłączeniem niemowląt i osób uczulonych na GLUTEN i SOJĘ .
Kraj pochodzenia głównego składnika
Polska
Opis marketingowy
Wyrób pszenno – żytni na naturalnym zakwasie w kształcie osełki o masie 450 g. Krojony, pakowany i pasteryzowany.
Składniki
mąka PSZENNA (50%), naturalny zakwas ŻYTNI (36%) (mąka ŻYTNIA, woda), woda, sól, drożdże, mąka SOJOWA
Sposób przechowywania
przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej
Temperatura przechowywania min - max
18 - 22 °C
Nazwa producenta
PUTKA spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | |
---|---|
Zawartość soli | 1,6 g |
Zawartość białek | 8,2 g |
Zawartość błonnika | 4,6 g |
Cukry | <0,5 |
Zawartość węglowodanów | 49 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 1,4 g |
Wartość energetyczna kJ | 1066 kJ |
Wartość energetyczna kcal | 252 kcal |
W porcji 30 g | |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 0,47 g |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 76 kcal |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 320 kJ |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 0,4 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 0,1 g |
Zawartość węglowodanów w porcji | 15 g |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | <0,5 |
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie) | 1,4 g |
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 2,5 g |
% RWS* w porcji | |
Wartość energetyczna kcal (energia) | 4 %RWS |
Wartość energetyczna kJ | 4 %RWS |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 1 %RWS |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) | <1 |
Zawartość węglowodanów (ogólnie) | 6 %RWS |
Zawartość węglowodanów (cukry) | <1 |
Zawartość białek (ogólnie) | 5 %RWS |
Zawartość soli (ogólnie) | 6 %RWS |