Rodzynki sułtańskie 150g Helio Natura
Udostępnij na FacebookuNowy Brand Helio, owoce suszone bez substancji konserwujących. Dojrzewające w słońcu owoce winorośli, mięsiste, słodkie i lekko kwaśne.
1 szt - 0,150 kg
Kod kreskowy: 5905617003923
Dodatkowe informacje
Producent
Instrukcje dotyczące przygotowania
Bez zaleceń
Kraj pochodzenia głównego składnika
Turcja
Opis marketingowy
Nowy Brand Helio, owoce suszone bez substancji konserwujących. Dojrzewające w słońcu owoce winorośli, mięsiste, słodkie i lekko kwaśne.
Składniki
Rodzynki sułtańskie 99,5%, zawiera olej bawełniany i/lub rzepakowy 0,5 %. Rodzynki mogą pochodzić z Australii lub Iranu.
Sposób przechowywania
przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Temperatura przechowywania min - max
4 - 18 °C
Nazwa producenta
Helio S.A.
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | |
---|---|
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 0,05 g |
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 2,3 g |
Zawartość błonnika (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 6,5 g |
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g) | 64 g |
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g) | 64 g |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g) | 0,2 g |
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce | 1222 kJ/100g |
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce | 289 kcal/100g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 1 g |
W porcji 25 g | |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 72 kcal |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | <0,5 |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 306 kJ |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | <0,1 |
Zawartość węglowodanów w porcji | 16 g |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 16 g |
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie) | 1,6 g |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 0,01 g |
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 0,6 g |
% RWS* w porcji | |
Wartość energetyczna kcal (energia) | 4 %RWS |
Wartość energetyczna kJ | 4 %RWS |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 1 %RWS |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) | 1 %RWS |
Zawartość węglowodanów (ogólnie) | 6 %RWS |
Zawartość węglowodanów (cukry) | 18 %RWS |
Zawartość białek (ogólnie) | 1 %RWS |
Zawartość soli (ogólnie) | 1 %RWS |