BackMit Mak mielony 200 g
Udostępnij na FacebookuBackMit Mak mielony produkuje się tylko z surowców najwyższej jakości. Opakowanie z folii metalizowanej chroni dodatkowo przed światłem gwarantując dłuższy okres przydatności do spożycia. BackMit Mak mielony oszczędza czas nowoczesnej gospodyni i uzupełnia wspaniale jej indywidualne przepisy.
1 szt - 0,200 kg
Kod kreskowy: 9001458065260
Dodatkowe informacje
Producent
BackMit
Linia artykułów BackMit obejmuje także: tarte orzechy włoskie, tarte orzechy laskowe, tarte migdały, tarte pestki dyni, tarte siemię lniane i tarty słonecznik.
Składniki
mak niebieski
Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać orzeszki ziemne, inne orzechy oraz sezam.
Marka
BackMit
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Mak niebieski mielony sterylizowany.
Cechy
gotowy do użycia!
tylko najwyższej jakości, bez dodatków, gotowy do użycia po dodaniu gorącego mleka
Opis produktu
BackMit Mak mielony produkuje się tylko z surowców najwyższej jakości. Opakowanie z folii metalizowanej chroni dodatkowo przed światłem gwarantując dłuższy okres przydatności do spożycia. BackMit Mak mielony oszczędza czas nowoczesnej gospodyni i uzupełnia wspaniale jej indywidualne przepisy.
O marce
Linia artykułów BackMit obejmuje także: tarte orzechy włoskie, tarte orzechy laskowe, tarte migdały, tarte pestki dyni, tarte siemię lniane i tarty słonecznik.
Zalecenia dla alergików
Orzeszki ziemne - Może zawierać
Sezam - Może zawierać
Orzechy - Może zawierać
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Głębokość - 23
Wysokość - 217
Szerokość - 137
Rodzaj opakowania
Typ - Torba
Adres producenta
VOG Polska Sp. z o.o.
96-100 Skierniewice,
ul. Przemysłowa 8
tel.: 46 835 14 40,
www.vog.pl
Adres zwrotny
VOG Polska Sp. z o.o.
96-100 Skierniewice,
ul. Przemysłowa 8
tel.: 46 835 14 40,
www.vog.pl
Jeżeli mimo naszej ścisłej i systematycznej kontroli będziecie Państwo mieli jakiekolwiek spostrzeżenia, to prosimy kierować je na adres office@vog.pl
Adres kontaktowy
96-100 Skierniewice,
ul. Przemysłowa 8
Kontakt
VOG Polska Sp. z o.o.
Przepisy
Propozycje przepisów
Przepis na masę makową
Składniki: 200 g maku mielonego BackMit, 200 ml mleka, 100 g cukru, 10 g cukru waniliowego, 2-3 łyżki miodu (lub 25 g masła), cynamon, skórki cytronu, 2-3 łyżki rumu, rodzynki.
Mleko, cukier, cukier waniliowy, miód, masło, cynamon, skórki cytronu zagotować, wymieszać z makiem mielonym i krótko gotować do napęcznienia. Można także dodać do wystygniętej masy powidła lub marmoladę z moreli.
Lukrowane kruche ciasto z makiem
Składniki: 150 g masła, 50 g cukru pudru, cukier waniliowy, szczypta soli, skórki z cytryny, 6 żółtek z jajek, 200 g maku mielonego BackMit, 100 g tartych orzechów włoskich BackMit, 20 g kruszonki, 6 białek z jajek, 110 g cukru kryształu, polewa cytrynowa lub czekoladowa, pokruszone pistacje.
Masło, cukier puder, cukier waniliowy, żółtka, sól oraz skórki cytryn wymieszać razem, aż do powstania piany. Zmieszać razem ze zmielonym makiem, tartymi orzechami oraz kruszonką. Białka i cukier kryształ ubić na sztywno, mieszać ostrożnie aż do powstania puszystej masy. Piec w wysokiej temperaturze w natłuszczonej i posypanej mąką brytfannie. Polukrować i posypać pistacjami.
Makowiec
Składniki: 70 g masła, 70 g cukru, 2 laski wanilii, 5 żółtek z jajek, 50 g tartych migdałów BackMit, 2 bułki, 1/8 l mleka, 2 białka z jajek, 200 g maku mielonego BackMit.
Masło, cukier, żółtka wymieszać razem, aż do powstania piany, dodać tarte migdały, mielony mak, rozdrobnione i rozmoczone w mleku bułki. Powstałą masę włożyć w posmarowaną masłem i posypaną tartą bułką formę i piec przez ok. 45 minut.
Telefon kontaktowy
46 835 14 40
Email kontaktowy
office@vog.pl
Adres internetowy
www.vog.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza produktu w 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 2140 kJ/515 kcal |
Tłuszcz | 37 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 3,6 g |
Węglowodany | 22 g |
w tym cukry | 4,3 g |
Błonnik | 5 g |
Białko | 21 g |
Sól | <0,01 g |