Kupiec Ryż biały długoziarnisty 400 g (4 torebki)
Udostępnij na FacebookuRyż biały długoziarnisty jest najbardziej popularnym gatunkiem ryżu. Posiada wyraźny smak i doskonale współgra z wieloma produktami, co umożliwia przygotowanie oryginalnych potraw. Idealny do sałatek, potraw mięsnych i jarzyn. Warto spożywać Ryż długoziarnisty, gdyż: ma uniwersalne zastosowanie; jest źródłem złożonych węglowodanów, które powinny stanowić podstawę diety; jest niskokaloryczny; jest produktem bezglutenowym, nie powoduje uczuleń; nie zawiera cholesterolu; ma delikatny i łagodny smak; zawiera śladowe ilości tłuszczu; po ugotowaniu jest lekki, sypki, puszysty i rozdziela się na poszczególne ziarenka; jest wygodny i pożywny
1 szt - 0,400 kg
Kod kreskowy: 5902172000114
Dodatkowe informacje
Producent
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Ryż Biały Długoziarnisty kl I
Marka
Kupiec
Opis produktu
Ryż biały długoziarnisty jest najbardziej popularnym gatunkiem ryżu. Posiada wyraźny smak i doskonale współgra z wieloma produktami, co umożliwia przygotowanie oryginalnych potraw. Idealny do sałatek, potraw mięsnych i jarzyn.
Warto spożywać Ryż długoziarnisty, gdyż:
ma uniwersalne zastosowanie;
jest źródłem złożonych węglowodanów, które powinny stanowić podstawę diety;
jest niskokaloryczny;
jest produktem bezglutenowym, nie powoduje uczuleń;
nie zawiera cholesterolu;
ma delikatny i łagodny smak;
zawiera śladowe ilości tłuszczu;
po ugotowaniu jest lekki, sypki, puszysty i rozdziela się na poszczególne ziarenka;
jest wygodny i pożywny
Pozostałe informacje
Jedna porcja 50 g dostarcza: energia 749 kJ 177 kcal 9%*
w 100 g: 1499 kJ/353 kcal % RWS*
1 torebka = 100 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Przygotowanie i stosowanie
Sposób przygotowania:
Jedną torebkę włożyć do 1 litra wrzątku. Dodać szczyptę soli.
Gotować pod przykryciem.
Wyjąć, odsączyć i rozciąć torebkę.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 181
Szerokość - 135
Głębokość - 45
Rodzaj opakowania
Typ - Karton
Adres producenta
KUPIEC Sp. z o.o.
ul. Kupiecka 17
Paprotnia
62-513 Krzymów
Poland
Adres zwrotny
KUPIEC Sp. z o.o.
ul. Kupiecka 17
Paprotnia
62-513 Krzymów
Poland
kupiec@kupiec.pl
www.kupiec.pl
Adres kontaktowy
ul. Kupiecka 17
Paprotnia
62-513 Krzymów
Poland
Logotypy stron trzecich - pozostały tekst
Jakość Sprawdzona TÜV Rheinland
www.tuv.pl
Kontakt
KUPIEC Sp. z o.o.
O producencie
Posiadamy certyfikowane systemy Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności. Szczegółowe informacje i certyfikaty dostępne na naszej stronie www.kupiec.pl
Przepisy
Gołąbki
Składniki na 4 osoby:
- 200 g ryżu
- 1 główka kapusty
- 250 g mielonej wieprzowiny
- 1 jajko
- 1 l bulionu warzywnego
- 1 mała cebula
- 60 g tłuszczu: masło, smalec
- sól, pieprz
- 30 g masła i 30 g mąki do zasmażki
- Zioła według uznania (np. prowansalskie, majeranek)
Przygotowanie:
Ryż ugotuj w osolonej wodzie. Cebulę posiekaj w drobną kostkę i podsmaż na maśle lub smalcu. Dodaj do ryżu zmielone mięso, cebulę, jajo, zioła, sól i pieprz. Farsz dokładnie wymieszaj i odstaw. Z kapusty usuń ostrym nożem głąb i włóż ją do gotującej się wody na co najmniej 5 minut. Ostrożnie oddziel kolejne liście. Osusz. Zewnętrzne liście układaj na dnie rondla, w którym będą się prażyły gołąbki. Na każdy liść nakładaj porcję farszu i zwijaj dość ciasno od nasady. Zawiń brzegi liścia do środka i tak przygotowane gołąbki układaj w rondlu ściśle jeden obok drugiego. Zalej całość bulionem połączonym z zasmażką, tak, żeby gołąbki były przykryte. Gołąbki praż na wolnym ogniu ok. 1,5 godziny. Podawaj z sosem ziemniaczanym, pomidorowym lub grzybowym.
Kraj
Kraj pochodzenia - Polska
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć
Jedno opakowanie 400 g zawiera 8 porcji ryżu.
Pochodzenie
Tekst dowolny o pochodzeniu - Wyprodukowano w Polsce.
Email kontaktowy
kupiec@kupiec.pl
Adres internetowy
www.kupiec.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g | w 1 porcji 50 g | % RWS* w porcji 50 g |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 1499 kJ | 749 kJ | 9% |
Wartość energetyczna | 353 kcal | 177 kcal | |
Tłuszcz | 1 g | 0,5 g | 1% |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2 g | 0,1 g | 1% |
Węglowodany | 79 g | 39,5 g | 15% |
- w tym cukry | 0,2 g | 0,1 g | 0% |
Błonnik | 2,4 g | 1,2 g | |
Białko | 7 g | 3,5 g | 7% |
Sól | 0,02 g | 0,01 g | 0% |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |