Kupiec Ryż parboiled 400 g (4 torebki)
Udostępnij na FacebookuRyż parboiled ma lekko złociste ziarna, wyraźny aromat oraz nieco twardszą strukturę. Idealny dodatek do wszelkiego rodzaju pieczeni, smażonych i gotowanych ryb. Doskonale sprawdza się również jako składnik sałatek czy deserów owocowych. Po ugotowaniu jest sypki i nie klei się. Warto spożywać Ryż Parboiled, gdyż: charakteryzuje się dużą ilością składników odżywczych; nie skleja się; ma większą wartość odżywczą w porównaniu do ryżu białego; po ugotowaniu jest puszysty i lekki; doskonale wchłania aromat przypraw i dodatków; zawiera śladowe ilości tłuszczu; nie powoduje alergii.
1 szt - 0,400 kg
Kod kreskowy: 5902172000589
Dodatkowe informacje
Producent
Marka
Kupiec
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Ryż Parboiled
Opis produktu
Ryż parboiled ma lekko złociste ziarna, wyraźny aromat oraz nieco twardszą strukturę. Idealny dodatek do wszelkiego rodzaju pieczeni, smażonych i gotowanych ryb. Doskonale sprawdza się również jako składnik sałatek czy deserów owocowych. Po ugotowaniu jest sypki i nie klei się.
Warto spożywać Ryż Parboiled, gdyż:
charakteryzuje się dużą ilością składników odżywczych;
nie skleja się;
ma większą wartość odżywczą w porównaniu do ryżu białego;
po ugotowaniu jest puszysty i lekki;
doskonale wchłania aromat przypraw i dodatków;
zawiera śladowe ilości tłuszczu;
nie powoduje alergii.
Pozostałe informacje
Jedna porcja 50 g dostarcza: energia 767 kJ 180 kcal 9%*
w 100 g: 1534 kJ/361 kcal % RWS*
Jedno opakowanie 400 g zawiera 8 porcji ryżu.
1 torebka = 100 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Przygotowanie i stosowanie
czas gotowania 15 minut
Sposób przygotowania:
Jedną torebkę włożyć do 1 litra wrzątku. Dodać szczyptę soli.
Gotować pod przykryciem.
Wyjąć, odsączyć i rozciąć torebkę.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 180
Głębokość - 44
Szerokość - 136
Rodzaj opakowania
Typ - Carton
Adres producenta
KUPIEC Sp. z o.o.
ul. Kupiecka 17
Paprotnia
62-513 Krzymów
Poland
Adres zwrotny
KUPIEC Sp. z o.o.
ul. Kupiecka 17
Paprotnia
62-513 Krzymów
Poland
kupiec@kupiec.pl
www.kupiec.pl
Kontakt
KUPIEC Sp. z o.o.
Logotypy stron trzecich - pozostały tekst
Jakość Sprawdzona TÜV Rheinland
www.tuv.pl
Adres kontaktowy
ul. Kupiecka 17
Paprotnia
62-513 Krzymów
Poland
O producencie
Posiadamy certyfikowane systemy Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności. Szczegółowe informacje i certyfikaty dostępne na naszej stronie www.kupiec.pl
Przepisy
Pikantny ryż smażony z wieprzowiną
Składniki dla 4 osób:
- 200 g ryżu parboiled Kupiec
- 2 polędwiczki wieprzowe
- 20 dag fasolki szparagowej
- 1 czerwona papryka
- 1 zielona papryka
- 1 czerwona papryczka chili
- ½ szkl. czerwonego wytrawnego wina
- 5 dag ostrego żółtego sera
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 1 pęczek dymki
- 2 ząbki czosnku
- mielona papryka słodka, pieprz cayenne, tymianek, sól
Przygotowanie:
Ryż ugotuj wg przepisu na opakowaniu. Umyj, osusz polędwiczki i pokrój w paski. Przygotuj marynatę z wina wymieszanego z wyciśniętymi ząbkami czosnku oraz z przyprawami. Marynatą zalej polędwiczki i odstaw na co najmniej 30 min. Dymkę umyj i posiekaj ze szczypiorkiem. Paprykę zieloną, czerwoną i chili oczyść z pestek i drobno pokrój. Do głębokiego naczynia na rozgrzany tłuszcz wrzuć polędwiczki (odsączone z marynaty) i obsmaż ze wszystkich stron, dodaj dymkę, pokrojone papryki, chili i fasolkę szparagową. Całość wymieszaj i smaż ok. 5 min. Danie podawaj gorące posypane startym żółtym serem.
Kraj
Kraj pochodzenia - Polska
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć
Jedno opakowanie 400 g zawiera 8 porcji ryżu.
Pochodzenie
Tekst dowolny o pochodzeniu - Wyprodukowano w Polsce.
Email kontaktowy
kupiec@kupiec.pl
Adres internetowy
www.kupiec.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g | w 1 porcji 50 g | % RWS* w 1 porcji |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 1534 kJ | 767 kJ | 9% |
361 kcal | 180 kcal | ||
Tłuszcz | 1 g | 0,5 g | 1% |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,5 g | 0,3 g | 2% |
Węglowodany | 80 g | 40 g | 15% |
- w tym cukry | 0,4 g | 0,2 g | 0% |
Błonnik | 1,6 g | 0,8 g | |
Białko | 8,1 g | 4,1 g | 8% |
Sól | <0,01 g | <0,01 g | 0% |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |