Ryż riso Scotti Arborio
Udostępnij na FacebookuArborio posiada długie, grube i zaokrąglone ziarna, które w czasie gotowania stają się pulchne, nie zmieniając przy tym kształtu, a po ugotowaniu stają się miękkie na zewnątrz i lekko al dente w środku - dzięki temu Arborio uznawany jest za najlepszy ryż do risotto. Można go także użyć do przygotowania paelli i zapiekanek z ryżu.
                            
                            1 szt  - 0,500 kg
                            
                            
                                                        
                            Kod kreskowy: 8001860201516                        
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
włoski ryż do risotto
Przechowywanie
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Przygotowanie i stosowanie
Czas gotowania : 15-18 minut
Kraj
Kraj pochodzenia - Włochy
Adres producenta
Riso Scotti S.p.A, 27100 Pavia via Angello Scotti, 2 - Włochy
Adres zwrotny
Dystrybutor : 
Index Food & Wine Sp. z o.o. 
ul. ks. Jakuba Wujka 9
61-581 Poznań
Wartości odżywcze
| Wartości odżywcze | w 100 g | 
|---|---|
| Wartość energetyczna | 1490 kJ / 351 kcal | 
| Tłuszcz | 1,3 g | 
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,4 g | 
| Węglowodany | 77 g | 
| w tym cukry | 0,3 g | 
| Błonnik | 1,9 g | 
| Białko | 6,9 g | 
| Sól | 0 g | 
 
            