Ryż Sotto długoziarnisty
Udostępnij na FacebookuRyż Sotto długoziarnisty - jest najpopularniejszym gatunkiem ryżu na świecie uprawianym w Europie, Azji, Ameryce Północnej, Ameryce Południowej i Australii. Ziarno ryżu posiada dużo wartościowego białka, błonnik, witaminy B i PP oraz składniki mineralne, a wśród nich mangan, żelazo, potas i wapń. Jest produktem bezglutenowym, lekkostrawnym i niskokalorycznym. Ryż biały ma szerokie zastosowanie dietetyczne (przy miażdżycy, chorobie wrzodowej żołądka i dwunastnicy, marskości wątroby, nadczynności gruczołu tarczycy, otyłości); stosuje się go w żywieniu dzieci, ludzi starszych, sportowców, alergików. Idealny do sałatek, potraw mięsnych, jarzyn i deserów.
1 szt - 0,400 kg
Kod kreskowy: 5906936022282
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
ryż długoziarnisty 100%
Informacje dla alergików: pozostały tekst
Produkt może zawierać gluten.
Zalecenia dla alergików
Gluten - Może zawierać
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przygotowanie i stosowanie
Sposób przygotowania :
Torebkę włożyć do 1 litra gotującej się wody . Gotować na słabym ogniu przez około 14 minut . Po ugotowaniu osączyć i opłukać torebkę krótko zimną wodą.
Kraj
Kraj pochodzenia - Kambodża
Adres producenta
" Sawex " Sp.z.o.o Foods Sp.k
ul. Wiertnicza 70
02-952 Warszawa
Adres zwrotny
" Sawex " Sp.z.o.o Foods Sp.k
ul. Wiertnicza 70
02-952 Warszawa
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | 100 g | wporcji 50 g | % RWS |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 1441 kJ / 339 kcal | 721 kJ / 170 kcal | 9% |
Tłuszcz | 1,0 g | 0,5 g | 1% |
w tym kwasy tłuszczowe | 0,2 g | 0,1 g | 1% |
Węglowodany | 74,0 g | 37,0 g | 14% |
w tym cukry | 0,6 g | 0,3 g | 0% |
Błonnik | 1,6 g | 0,8 g | |
Białko | 8,2 g | 4,1 g | 8% |
Sól | 0 g | 0 g | 0% |