Sante Go On Protein Baton o smaku waniliowym w czekoladzie deserowej 50 g
Udostępnij na FacebookuDla utrzymania prawidłowego stanu zdrowia należy stosować zróżnicowaną dietę i prowadzić zdrowy tryb życia. Produkt jest źródłem białka. Białko przyczynia się do wzrostu masy mięśniowej oraz pomaga w utrzymaniu zdrowych kości.
1 szt - 0,050 kg
Kod kreskowy: 5900617013101
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
fruktooligosacharydy
koncentrat białek serwatkowych WPC 80 (mleko) 24,3 %
nieutwardzony tłuszcz palmowy
czekolada 25 % (miazga kakaowa, cukier, tłuszcz kakaowy, emulgatory: lecytyny (z soi), E492; naturalny aromat waniliowy)
substancja utrzymująca wilgoć: sorbitole
syrop glukozowy
substancje wzbogacające: witamina C, niacyna, witamina E, kwas pantotenowy (B5), witamina B6, tiamina (B1), witamina B12
substancja wiążąca: maltitole
aromat
emulgator: lecytyny (z soi)
Tekst dotyczący alergenów
Może zawierać gluten, orzeszki arachidowe i inne orzechy.
Marka
Sante
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Proteinowy baton o smaku waniliowym w czekoladzie deserowej, wzbogacony witaminami.
Opis produktu
Dla utrzymania prawidłowego stanu zdrowia należy stosować zróżnicowaną dietę i prowadzić zdrowy tryb życia. Produkt jest źródłem białka. Białko przyczynia się do wzrostu masy mięśniowej oraz pomaga w utrzymaniu zdrowych kości.
Zalecenia dla alergików
Soja - Zawiera
Mleko - Zawiera
Orzechy - Może zawierać
Orzeszki ziemne - Może zawierać
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Szerokość - 128
Głębokość - 17
Wysokość - 44
Rodzaj opakowania
Typ - Torba
Adres producenta
Sante sp. z o.o.,
ul. Jagiellońska 55A,
03-301 Warszawa,
Polska
Adres zwrotny
Sante sp. z o.o.,
ul. Jagiellońska 55A,
03-301 Warszawa,
Polska
Kontakt
Sante sp. z o.o.
Adres kontaktowy
ul. Jagiellońska 55A,
03-301 Warszawa,
Polska
Oświadczenia żywieniowe
Produkt jest źródłem białka.
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć
Opakowanie zawiera 1 porcję produktu.
Rodzaj materiału opakowania
Oznaczenie materiału - 5 - PP
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza produktu w 100 g: | Wartość odżywcza produktu w porcji 50 g |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 1698 kJ /406 kcal | 849 kJ / 203 kcal |
Tłuszcz | 16 g | 8,0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 8,9 g | 4,5 g |
Węglowodany | 44 g | 22,0 g |
w tym cukry | 30 g | 15,0 g |
Błonnik | 9,1 g | 4,6 g |
Białko | 20 g | 10,0 g |
Sól | <0,01 g | <0,01 g |
Witaminy: | ||
Witamina C | 37 mg (47 %)* | 19 mg (23 %)* |
Niacyna | 7,6 mg (48 %)* | 3,8 mg (24 %)* |
Witamina E | 6,4 mg (53 %)* | 3,2 mg (27 %)* |
Kwas pantotenowy | 2,8 mg (47 %)* | 1,4 mg (23 %)* |
Witamina B6 | 0,67 mg (48 %)* | 0,33 mg (24 %)* |
Tiamina (B1) | 0,51 mg (46 %)* | 0,25 mg (23 %)* |
Witamina B12 | 1,2 µg (47 %)* | 0,59 µg (24 %)* |
*Referencyjna Wartość Spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/ 2 000 kcal) |