Sante Kasza jaglana 350 g
Udostępnij na FacebookuKaszę jaglaną uzyskuje się przez obłuszczenie ziaren prosa - najstarszego, uprawianego od ok. 4000 lat gatunku zboża. Kasza jaglana należy do kasz o niskim stopniu przetworzenia, co pozwoliło na zachowanie najlepszych cech ziarna. Kaszę jaglaną można podawać do mięsnych i bezmięsnych dań obiadowych zastępując nią ziemniaki lub ryż. Kasza jaglana doskonale komponuje się z jabłkami, śliwkami lub bakaliami w formie słodkich zapiekanek. Doskonale smakuje również okraszona podsmażoną cebulką z boczkiem, doprawiona bryndzą lub ostrym serem.
1 szt - 0,350 kg
Kod kreskowy: 5900617001146
Dodatkowe informacje
Producent
Tekst dotyczący alergenów
Może zawierać gluten, soję oraz mleko.
Marka
Sante
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Kasza jaglana.
Opis produktu
Kaszę jaglaną uzyskuje się przez obłuszczenie ziaren prosa - najstarszego, uprawianego od ok. 4000 lat gatunku zboża. Kasza jaglana należy do kasz o niskim stopniu przetworzenia, co pozwoliło na zachowanie najlepszych cech ziarna.
Kaszę jaglaną można podawać do mięsnych i bezmięsnych dań obiadowych zastępując nią ziemniaki lub ryż. Kasza jaglana doskonale komponuje się z jabłkami, śliwkami lub bakaliami w formie słodkich zapiekanek. Doskonale smakuje również okraszona podsmażoną cebulką z boczkiem, doprawiona bryndzą lub ostrym serem.
Dodatkowe informacje
Więcej przepisów znajdziesz na www.sante.pl
Zalecenia dla alergików
Soja - Może zawierać
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Przechowywanie
Przechowywać w suchym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 202
Głębokość - 29
Szerokość - 142
Rodzaj opakowania
Typ - Torba
Adres producenta
SANTE Sp. z o.o.
ul. Jagiellońska 55A
03-301 Warszawa
Adres zwrotny
SANTE Sp. z o.o.
ul. Jagiellońska 55A
03-301 Warszawa
Uwagi o produktach Sante prosimy kierować do serwisu konsumenta:
serwis@sante.pl
Kontakt
SANTE Sp. z o.o.
Adres kontaktowy
ul. Jagiellońska 55A
03-301 Warszawa
Przepisy
Kuchnia Sante
Zapiekanka z kaszy jaglanej z serem
Składniki:
2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej Sante, 25 dag białego sera, 1 żółtko, cukier, kwaśna śmietana lub jogurt, masło.
Sposób przygotowania:
Naczynie do zapiekanek wysmaruj masłem i ułóż w nim kolejno: warstwę kaszy, warstwę sera utartego z żółtkiem i cukrem i warstwę kaszy. Na wierzch wyłóż trochę wiórków masła i zapiekaj ok. 1 godziny. Podawaj polane kwaśną śmietaną lub gęstym jogurtem.
Rodzaj materiału opakowania
Oznaczenie materiału - 5 - PP
Email kontaktowy
serwis@sante.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 g produktu |
---|---|
Wartość energetyczna | 1476 kJ / 349 kcal |
Tłuszcz | 2,9 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,6 g |
Węglowodany | 68 g |
w tym cukry | 0,1 g |
Błonnik | 3,2 g |
Białko | 11 g |
Sól | 0,01 g |
Witaminy: | |
Tiamina (wit. B1) | 0,73 mg (66 %)* |
Ryboflawina (wit. B2) | 0,38 mg (27 %)* |
Witamina B6 | 0,75 mg (54 %)* |
Kwas foliowy | 30 µg (15 %)* |
Składniki mineralne: | |
Fosfor | 240 mg (34 %)* |
Żelazo | 4,8 mg (34 %)* |
Magnez | 100 mg (27 %)* |
Cynk | 3,4 mg (34 %)* |
Miedź | 0,78 mg (78 %)* |
* % referencyjnej wartości spożycia dla osób dorosłych. | |
Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu. |