Sante Soczewica czerwona 350 g
Udostępnij na FacebookuSoczewica czerwona jest jedną z najstarszych roślin uprawnych. Zawiera wiele cennych składników mineralnych i witamin z grupy B. Soczewicę czerwoną polecamy jako dodatek do potraw z ryżu, zup i sałatek.
1 szt - 0,350 kg
Kod kreskowy: 5900617001115
Dodatkowe informacje
Producent
Tekst dotyczący alergenów
Może zawierać gluten, soję, oraz mleko.
Marka
Sante
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Soczewica czerwona.
Opis produktu
Soczewica czerwona jest jedną z najstarszych roślin uprawnych. Zawiera wiele cennych składników mineralnych i witamin z grupy B. Soczewicę czerwoną polecamy jako dodatek do potraw z ryżu, zup i sałatek.
Dodatkowe informacje
Więcej przepisów znajdziesz na www.sante.pl
Zalecenia dla alergików
Mleko - Może zawierać
Soja - Może zawierać
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Przechowywanie
Przechowywać w suchym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Głębokość - 32
Szerokość - 133
Wysokość - 197
Rodzaj opakowania
Typ - Torba
Adres producenta
SANTE sp. z o.o.
ul. Jagiellońska 55A
03-301 Warszawa
Adres zwrotny
SANTE sp. z o.o.
ul. Jagiellońska 55A
03-301 Warszawa
Uwagi o produktach "Sante" prosimy kierować do serwisu konsumenta:
serwis@sante.pl
Kontakt
SANTE sp. z o.o.
Adres kontaktowy
ul. Jagiellońska 55A
03-301 Warszawa
Przepisy
Kuchnia Sante
Sałatka z soczewicy
Składniki:
2 szklanki gotowanej Soczewicy czerwonej Sante, 1 cebula pokrojona w kostkę, 1 jabłko pokrojone w kostkę, pół szklanki majonezu zmieszanego z jogurtem naturalnym, zioła prowansalskie, ząbek czosnku, natka pietruszki lub koperek.
Sposób przygotowania:
Składniki dokładnie wymieszaj i przypraw do smaku. Całość udekoruj natką pietruszki lub koperkiem. Sałatka z soczewicy doskonale komponuje się z żółtym serem lub serem feta. Proponujemy podawać z pieczywem posmarowanym masłem czosnkowym.
Rodzaj materiału opakowania
Oznaczenie materiału - 5 - PP
Email kontaktowy
serwis@sante.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 g produktu |
---|---|
Wartość energetyczna | 1440 kJ / 341 kcal |
Tłuszcz | 3,0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,5 g |
Węglowodany | 49 g |
w tym cukry | 1,1 g |
Błonnik | 8,9 g |
Białko | 25 g |
Sól | <0,01 g |
Witaminy: | |
Tiamina (wit. B1) | 1,1 mg (100 %)* |
Ryboflawina (wit. B2) | 0,45 mg (32 %)* |
Witamina B6 | 0,6 mg (43 %)* |
Niacyna (wit. PP) | 2,4 mg (15 %)* |
Kwas foliowy | 36 µg (18 %)* |
Składniki mineralne: | |
Potas | 874 mg (44 %)* |
Fosfor | 301 mg (43 %)* |
Magnez | 71 mg (19 %)* |
Żelazo | 5,8 mg (41 %)* |
Cynk | 3,3 mg (33 %)* |
Miedź | 0,85 mg (85 %)* |
*% referencyjnej wartości spożycia dla osób dorosłych. | |
Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu. |