Schär Mieszanka mąki bezglutenowej 1 kg
Udostępnij na FacebookuNaleśniki Gnocchi Makaron jajeczny Kluski Zagęszczanie sosów Panierowanie mięsa Beszamel Opracowane specjalnie dla osób nietolerujących glutenu.
1 szt - 1,000 kg
Kod kreskowy: 8008698005118
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
mąka kukurydziana
skrobia kukurydziana
dekstroza
mąka ryżowa
substancja zagęszczająca: guma guar
Tekst dotyczący alergenów
Może zawierać soję. Bez laktozy.
Marka
Schär
Opis produktu
Naleśniki
Gnocchi
Makaron jajeczny
Kluski
Zagęszczanie sosów
Panierowanie mięsa
Beszamel
Opracowane specjalnie dla osób nietolerujących glutenu.
Pozostałe informacje
Znak przekreślonego kłosa - IT-016-172
Dodatkowe informacje
Więcej świetnych przepisów znajdziesz na
www.schaer.com
Zalecenia dla alergików
Soja - Może zawierać
Mleko - Nie zawiera
Zboża zawierające gluten - Nie zawiera
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Głębokość - 59
Szerokość - 137
Wysokość - 274
Rodzaj opakowania
Typ - Torba
Adres producenta
Dr. Schär AG/SPA
Winkelau 9
39014 Burgstall/ Postal (BZ)
Italy
www.schaer.com
Adres zwrotny
Dr. Schär AG/SPA
Winkelau 9
39014 Burgstall/ Postal (BZ)
Italy
www.schaer.com
Kontakt
Dr. Schär AG/SPA
Adres kontaktowy
Winkelau 9
39014 Burgstall/ Postal (BZ)
Italy
Informacje dot. stylu życia
Bezglutenowy
Przepisy
Naleśniki
Składniki: 130 g mąki „Mehl-Farine" Schär, 2 jajka, 1 łyżka cukru waniliowego, 300 ml mleka, trochę soli, 2 łyżki roztopionego masła, 30 g oleju do smażenia.
Przygotowanie: Wymieszać z sobą mąkę, sól, masło, cukru i lekko ubite jaja, stopniowo dodając mleko. Ciasto dobrze wymieszać mikserem i odstawić na chwilę. Rozgrzać patelnię z małą ilością oleju, nanieść równomiernie łyżkę wazową ciasto i smażyć naleśniki na złocistobrązowy kolor.
Makaron jajeczny
Składniki: 250 g "Mehl-Farine" Schär, 3 jajka, 3 łyżki oleju, 3 łyżki wody.
Przygotowanie: Z przesianej mąki usypać na stolnicy kopczyk, w środku zrobić dołek, wbić do niego jajka, wlać oliwę i wodę. Wymieszać wszystkie składniki, dodając po trosze mąki, wyrobić gładkie i zwarte ciasto. Podzielić nożem na małe porcje, następnie z pomocą maszynki do makaronu przygotować wybrany kształt (tagliatelle, tortellini, ravioli, itp.). Gotować przez 5 minut w osolonej wodzie z dodatkiem odrobiny oliwy.
Rodzaj materiału opakowania
Oznaczenie materiału - 1 - PET
Adres internetowy
www.schaer.com
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | 100 g |
---|---|
wartość energetyczna | 1459 kJ |
wartość energetyczna | 344 kcal |
tłuszcz | 0,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,1 g |
węglowodany | 82 g |
w tym cukry | 1,7 g |
błonnik | 4,7 g |
białko | 1,0 g |
sól | 0,01 g |