Ser kozi wędzony Holender
Udostępnij na FacebookuTradycyjny holenderski wędzony ser kozi to prawdziwy rarytas. Jego delikatny, słonawy smak „zakwita” podczas kilkutygodniowego okresu dojrzewania. Zapach podwędzanego w dymie sera jest intensywny i bardzo przyjemny. Aromatyczna woń sera nadaje charakter delikatnemu miąższowi.Kozi Holender smakuje doskonale na świeżym pieczywie, w sałatkach lub podawany na ciepło z dodatkiem konfitur z żurawiny. Można serwować go również z zimnym piwem.
1 kg
Kod kreskowy: 3333
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
ser kozi (78%) (pasteryzowane mleko kozie, sól, kultury bakterii kwasu mlekowego, podpuszczka mikrobiologiczna), woda, masło, skrobia kukurydziana, sole emulgujące (polifosforan sodu, fosforan monosodowy), sól
Informacje dla alergików: pozostały tekst
Produkt zawiera : zboże zawierające gluten, skorupiaki, jaja, ryby, soję, mleko, orzechy, nasiona sezamu, seler, gorczycę, dwutlenek siarki
Przechowywanie
Przechowywać w temp, od 2 °C do 6 °C.
Kraj
Kraj pochodzenia - Holandia
Adres producenta
EUROSER Sp. Z o. o.
ul. Geologiczna 20
02-246 Warszawa
Adres zwrotny
EUROSER Sp. Z o. o.
ul. Geologiczna 20
02-246 Warszawa
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna (kcal/kJ) | 1387 kJ / 330 kcal |
Tłuszcz | 25.00 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 18.10 g |
Węglowodany | 2.10 g |
w tym cukry | ≤ 2.10 g |
Białko | 24.20 g |
sól | 2.75 g |