Germain Langres Ser pleśniowy 180 g
Udostępnij na FacebookuLangres otrzymał certyfikat pochodzenia AOC w 1991 roku a potem AOP w 2012. Langres AOP Germain to ser produkowny z krowiego mleka. Ma miękki srodek i płukaną skórkę. Jego dojrzewanie wymaga bardzo starannych i tradycyjnych metod, a wielokrotnie płukana skórka ma piękny pomarańczowy kolor. Ser ma intensywny mocny zapach, ale jego smak jest bardzo łagodny. To jedna z wiodących marek sera na świecie. Langres był pierwotnie przygotowywany z ciepłego krowiego mleka, które było wlewane do terakotowych foremek. Wysychał na liściach lipy, a potem dojrzewał na słomie owsianej. Ser jest chroniony znakiem AOP od 2009. Nazwa jego pochodzi od miasta Langres. Dowodem na jakość sera Langres są liczne nagrody krajowe i międzynarodowe. (WCA, CGA, Mondial du Fromage). Langres jest tradycyjnym produktem Szampanii.
1 szt - 0,180 kg
Kod kreskowy: 3336660000164
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
MLEKO pasteryzowane
Zawartość tłuszczu: 50% w s.m.
sól
kultury bakterii
barwnik: annato
Marka
Germain
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Ser pleśniowy z mleka pasteryzowanego.
Opis produktu
Langres otrzymał certyfikat pochodzenia AOC w 1991 roku a potem AOP w 2012.
Langres AOP Germain to ser produkowny z krowiego mleka. Ma miękki srodek i płukaną skórkę.
Jego dojrzewanie wymaga bardzo starannych i tradycyjnych metod, a wielokrotnie płukana skórka ma piękny pomarańczowy kolor.
Ser ma intensywny mocny zapach, ale jego smak jest bardzo łagodny. To jedna z wiodących marek sera na świecie.
Langres był pierwotnie przygotowywany z ciepłego krowiego mleka, które było wlewane do terakotowych foremek.
Wysychał na liściach lipy, a potem dojrzewał na słomie owsianej. Ser jest chroniony znakiem AOP od 2009.
Nazwa jego pochodzi od miasta Langres. Dowodem na jakość sera Langres są liczne nagrody krajowe i międzynarodowe. (WCA, CGA, Mondial du Fromage).
Langres jest tradycyjnym produktem Szampanii.
Zalecenia dla alergików
Mleko - Zawiera
Warunki przechowywania
Maks. temp. °C - 7
Min. temp. °C - 0
Przechowywanie
Przechowywać w temp.: od +0°C do +7°C.
Jednostka sprzedażowa
Głębokość - 87
Wysokość - 59
Szerokość - 91
Rodzaj opakowania
Typ - Nieokreślone opakowanie
Adres producenta
Fromagerie Germain
52190 Le Montsaugeonnais
Francja
Adres zwrotny
Fromagerie Germain
52190 Le Montsaugeonnais
Francja
Kontakt
Fromagerie Germain
Adres kontaktowy
52190 Le Montsaugeonnais
Francja
O producencie
Mleczarnia została założona w 1921 roku przez Henri Germain i jego żonę.
Sery Germain swój charakter zawdzięczają 100-letniej tradycji oraz przywiązaniu do najwyższej jakości mleka zbieranego tylko od lokalnych dostawców.
Sery Germain pochodzą z Burgundii i Szampanii:
Burgundia: Epoisses AOP, L’Affine au Chablis,
Szampania: Langres AOP, Le Triple Crème
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g: |
---|---|
wartość energetyczna | 1155 kJ/ 280 kcal |
tłuszcz | 23 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 15 g |
węglowodany | 1,5 g |
w tym cukry | 0,8 g |
białko | 16 g |
sól | 1,6 g |