Ser manchego
Udostępnij na FacebookuSer manchego - Ser owczy Ser wyprodukowany w rejonie La Mancha, czli w ojczyźnie Dona Kichota. Uważany za jeden z najbardziej znanych serów w Hiszpanii. Posiada znak towarowy D. O. (Nominał de Origen).. Ser Manchego najlepiej podawać z oliwkami, suszonymi pomidorami bądź chrupiącym chlebem. Idealny w połączeniu z winem z rejonu Rioja – gęste, o intenzywnym smaku.
1 szt - 0,150 kg
Kod kreskowy: 8420640606691
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
Pasteryzowane mleko owcze,
sól,
podpuszczka,
kultury mleczarskie,
konserwant: Lizozym ( z jajka)
Dodatkowe informacje
Skórka jest nie jadalna. Substancje w skórce: polioctan winylu; konserwany E202,E235,E172; barwnik E171,E160b. Pakowano próżniowo.
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze od 4°C do 8°C.
Kraj
Kraj pochodzenia - Hiszpania
Adres producenta
MILK -TRADE Sp. z o.o
ul. Frysztacka 48
43-400 Cieszyn
Adres zwrotny
MILK -TRADE Sp. z o.o
ul. Frysztacka 48
43-400 Cieszyn
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 1732 kJ / 418 kcal |
tłuszcz | 32 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 23 g |
Węglowodany | 2,9 g |
w tym cukry | 0,5 g |
białko | 22 g |
sól | 1,9 g |