Ser Mimolette Euroser
Udostępnij na FacebookuSer twardy, produkowany z krowiego mleka. Dojrzewa od 3 miesięcy do 2 lat. W zależności od pory roku, w której ser jest produkowany zmienia swój smak i kolor. Latem jest bardziej żółty, a zminą jasno słomkowy. W wyniku dojrzewania w serze powstają małe oczka.
1 kg
Kod kreskowy: 1102
Dodatkowe informacje
Producent
Euroser
Markę Euroser tworzą wyselekcjonowane produkty.
Składniki
Mleko,sól,kultury bakterii kwasu mlekowego,podpuszczka mikrobiologiczna,barwnik:annato E160b.
Cechy
Mimolette - Półtwardy ser podpuszczkowy dojrzewający.
Marka
" Euroser "
O marce
Markę Euroser tworzą wyselekcjonowane produkty.
Dodatkowe informacje
Idealny na kanapkę i do dań gorących.
Opis produktu
Tradycyjny, holenderski ser o charakterystycznej pomarańczowej barwie.
Zawartość opakowania
1,5 kg.
Informacje dla alergików: pozostały tekst
Zawiera mleko.
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze od +4°C do +6°C
Kraj
Kraj pochodzenia - Holandia
Adres zwrotny
Euroser
ul. Geologiczna 20
02-246 Warszawa