Ser owczy Manouri
Udostępnij na FacebookuOryginalny świeży ser grecki wyprodukowany z mleka owczego z dodatkiem mleka koziego.Manouri jest serem z białka serwatkowego, o gładkiej, cudownie roztapiającej się konsystencji. Tradycyjny sposób jego produkcji zyskał uznanie Komisji Europejskiej i spowodował przyjęcie Manouri na listę wyrobów o chronionej nazwie pochodzenia (POP). Wytwarzany jest wyłącznie z owczego mleka. Jest śnieżnobiały, nie wytwarza skórki ani oczek; ma łagodny serwatkowo - mleczny smak. Konsystencją przypomina lekki sernik.
1 szt - 0,200 kg
Kod kreskowy: 5202258026190
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
mleko owcze pasteryzowane
mleko kozie pasteryzowane
sól
podpuszczka mikrobiologiczna
Marka
Jansen
Opis produktu
Manouri jest serem produkowanym z serwatki mleka owczego z niewielkim dodatkiem mleka koziego. Tradycyjny sposób jego produkcji zyskał uznanie Komisji Europejskiej i spowodował przyjęcie Manouri na listę wyrobów o chronionej nazwie pochodzenia (PDO). Ma bardzo łagodny, świeży i nieco cytrusowy smak oraz kremową konsystencję. Jest wykorzystywany do wypieku ciast, takich jak spanakopita lub po skropieniu miodem do spożywania na śniadanie. Doskonały do sałatek, zapiekania, gotowania i pieczenia, a w szczególności do przygotowywania deserów. Można podawać go samodzielnie z dodatkiem dżemu.
Pozostałe informacje
Zawartość tłuszczu w s. m.: 70%
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze od +4°C do + 6°C
Adres producenta
Hotos S.A. Grecja
Jansen Sp. z o.o.
ul. Szyszkowa 35/37
Warszawa
Adres zwrotny
Jansen Sp. z o.o.
ul. Szyszkowa 35/37
Warszawa