Ser raclette glac
Udostępnij na FacebookuSer Raclette glac - Raclette to półtwardy ser wyprodukowany z pasteryzowanego mleka krowiego. Posiada jędrny, elastyczny miąższ o jasnożółtej barwie pokryty jasnobrązową skórką. Po podgrzaniu wzmacnia się jego pikantny, lekko owocowy smak i wyraźny, dojrzały zapach. Najlepiej smakuje na ciepło, podgrzany na patelni jako dodatek do warzyw lub mięsa. Doskonale nadaje się także do zup i sosów.
                            
                            1 kg 
                            
                            
                                                        
                            Kod kreskowy: 2997401                        
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
pasteryzowane mleko krowie, 
sól, 
bakterie fermentacji mlekowej, 
enzym koagulujący, 
substancja konserwująca - natamycyna.
Przechowywanie
Przechowywać w temp.: + 2°C do + 8°C
Kraj
Kraj pochodzenia - Francja
Adres producenta
Societe fromagere du Livradois, 
63980 Fournols, 
Francja.
Adres zwrotny
Jansen Kaczorowski Cichocki Sp.j
ul. Szyszkowa 35/37
02-285 Warszawa
www.jansen.com.pl
Wartości odżywcze
| Wartości odżywcze | 100 g | 
|---|---|
| Wartość energetyczna | 1440 kJ/ 350 kcal | 
| Tłuszcz | 26 g | 
| Węglowodany | <1 g | 
| Białko | 22 g | 
| Sól | 2 g | 
 
            

