Serek waniliowy eko
Udostępnij na FacebookuSerki smakowe zawierają 6% tłuszczu. Są źródłem wysokowartościowego białka, jako produkty pochodne mleka zawierają duże ilości wapnia, witamin A i D oraz witamin z grupy B. Znajdujący się w nich tłuszcz, główny składnik energetyczny produktów, jest łatwo przyswajalny przez organizm. Walory smakowe i odżywcze sprawiają, że serki mają szerokie zastosowanie: doskonałe na śniadanie, jako pełnowartościowy posiłek, w formie przekąski w ciągu dnia lub deseru, a także jako składnik w przygotowaniu innych produktów (naleśników, sernika na zimno).
1 szt - 0,150 kg
Kod kreskowy: 5907667874812
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
twaróg* (z mleka), śmietanka*,
cukier trzcinowy*,
naturalny aromat waniliowy, substancja zagęszczająca: pektyna,
mączka chleba świętojańskiego.
*- z rolnictwa ekologicznego
Zalecenia dla alergików
Mleko - Zawiera
Przechowywanie
przechowywać w warunkach chłodniczych
Kraj
Kraj pochodzenia - Polska
Adres producenta
Mleczarnia EkoŁukta Sp. z o.o.,
ul. Brzozowa 2,
14-105 Łukta, Polska
Adres zwrotny
Mleczarnia EkoŁukta Sp. z o.o.,
ul. Brzozowa 2,
14-105 Łukta, Polska
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g |
---|---|
wartość energetyczna | 622 kJ / 148kcal |
tłuszcz | 6 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 3,6 g |
węglowodany | 14 g |
w tym cukry | 14 g |
białko | 9,5 g |
sól | 0,1 g |