Sante Soczewica zielona 350 g
Udostępnij na FacebookuSoczewica jest jedną z najstarszych roślin uprawnych. Charakteryzuje się wysoką zawartością białka. Soczewicę zieloną polecamy jako dodatek do potraw z kasz i ryżu oraz do sałatek, farszu do krokietów, past i zup.
1 szt - 0,350 kg
Kod kreskowy: 5900617001108
Dodatkowe informacje
Producent
Tekst dotyczący alergenów
Może zawierać śladowe ilości orzeszków arachidowych i innych orzechów, glutenu, sezamu, soi, mleka i gorczycy.
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Soczewica zielona
Marka
Sante
Opis produktu
Soczewica jest jedną z najstarszych roślin uprawnych. Charakteryzuje się wysoką zawartością białka. Soczewicę zieloną polecamy jako dodatek do potraw z kasz i ryżu oraz do sałatek, farszu do krokietów, past i zup.
Zalecenia dla alergików
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Orzeszki ziemne - Może zawierać
Soja - Może zawierać
Gorczyca - Może zawierać
Orzechy - Może zawierać
Sezam - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Przygotowanie i stosowanie
Sposób przygotowania:
1 szklankę soczewicy opłucz, a następnie zalej 1,5 szklanki osolonej wody i gotuj na małym ogniu ok. 30 minut do momentu wchłonięcia wody przez ziarna soczewicy.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 199
Głębokość - 35
Szerokość - 142
Rodzaj opakowania
Typ - Zgrzewane
Adres producenta
SANTE A. Kowalski sp. j.
ul. Jagiellońska 55A
03-301 Warszawa
Adres zwrotny
SANTE A. Kowalski sp. j.
ul. Jagiellońska 55A
03-301 Warszawa
Uwagi o produktach "Sante" prosimy kierować do Serwisu Konsumenta:
serwis@sante.pl
Adres kontaktowy
ul. Jagiellońska 55A
03-301 Warszawa
Kontakt
SANTE A. Kowalski sp. j.
Przepisy
Kuchnia Sante
Farsz z zielonej soczewicy
Składniki:
ugotowana soczewica, 1 cebula, jajko, przyprawy: sól, pieprz, majeranek, sos sojowy i inne przyprawy wg upodobania.
Sposób przygotowania:
Ugotowaną soczewicę przetrzyj przez sito lub zmiksuj. Dodaj podsmażoną, pokrojoną drobno cebulę, jajko, dopraw do smaku solą, pieprzem, sosem sojowym i majerankiem lub inną przyprawą ziołową. Dokładnie wymieszaj. W zależności od upodobań do farszu możesz dodać mielonego mięsa, chudego boczku, kwaszonej kapusty lub pieczarek. Tak przygotowaną masę użyj jako nadzienie do pierogów lub krokietów.
Więcej przepisów znajdziesz na www.sante.pl
Email kontaktowy
serwis@sante.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g produktu |
---|---|
Wartość energetyczna | 1333 kJ / 315 kcal |
Tłuszcz | 1,9 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2 g |
Węglowodany | 45,7 g |
w tym cukry | 1,2 g |
Błonnik | 8,9 g |
Białko | 24,4 g |
Sól | 0,03 g |
Witaminy: | |
Witamina K | 22 µg (29%)* |
Tiamina (wit. B1) | 0,41 mg (37%)* |
Ryboflawina (wit. B2) | 0,27 mg (19%)* |
Witamina B6 | 0,56 mg (40%)* |
Niacyna (wit. PP) | 6,4 mg (40%)* |
Kwas foliowy | 110 µg (55%)* |
Składniki mineralne: | |
Potas | 940 mg (47%)* |
Fosfor | 350 mg (50%)* |
Magnez | 110 mg (29%)* |
Żelazo | 11,1 mg (79%)* |
Cynk | 3,9 mg (39%)* |
*) % referencyjnej wartości spożycia dla osoby dorosłej | |
Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu. |