Sante Soczewica czerwona 350 g
Udostępnij na FacebookuSoczewica czerwona jest jedną z najstarszych roślin uprawnych. Zawiera wiele cennych składników mineralnych i witamin z grupy B. Soczewicę czerwoną polecamy jako dodatek do potraw z ryżu, zup i sałatek.
1 szt - 0,350 kg
Kod kreskowy: 5900617001115
Dodatkowe informacje
Producent
Tekst dotyczący alergenów
Może zawierać śladowe ilości orzeszków arachidowych i innych orzechów, glutenu, sezamu, soi, mleka i gorczycy.
Marka
Sante
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Soczewica czerwona
Opis produktu
Soczewica czerwona jest jedną z najstarszych roślin uprawnych. Zawiera wiele cennych składników mineralnych i witamin z grupy B. Soczewicę czerwoną polecamy jako dodatek do potraw z ryżu, zup i sałatek.
Zalecenia dla alergików
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Soja - Może zawierać
Orzechy - Może zawierać
Gorczyca - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Sezam - Może zawierać
Orzeszki ziemne - Może zawierać
Przygotowanie i stosowanie
Sposób przygotowania:
soczewicę należy gotować ok. 10-15 minut w niewielkiej ilości osolonej wody, często mieszając.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Szerokość - 140
Głębokość - 28
Wysokość - 198
Rodzaj opakowania
Typ - Zgrzewane
Adres producenta
SANTE A. Kowalski sp. j.
ul. Jagiellońska 55A
03-301 Warszawa
Adres zwrotny
SANTE A. Kowalski sp. j.
ul. Jagiellońska 55A
03-301 Warszawa
Uwagi o produktach "Sante" prosimy kierować do Serwisu Konsumenta:
serwis@sante.pl
Kontakt
SANTE A. Kowalski sp. j.
Adres kontaktowy
ul. Jagiellońska 55A
03-301 Warszawa
Przepisy
Kuchnia Sante
Sałatka z soczewicy
Składniki:
2 szklanki gotowanej Soczewicy czerwonej Sante, 1 cebula pokrojona w kostkę, 1 jabłko pokrojone w kostkę, pół szklanki majonezu zmieszanego z jogurtem naturalnym, zioła prowansalskie, ząbek czosnku, natka pietruszki lub koperek.
Sposób przygotowania:
Składniki dokładnie wymieszaj i przypraw do smaku. Całość udekoruj natką pietruszki lub koperkiem. Sałatka z soczewicy doskonale komponuje się z żółtym serem lub serem feta. Proponujemy podawać z pieczywem posmarowanym masłem czosnkowym.
Więcej przepisów znajdziesz na www.sante.pl
Email kontaktowy
serwis@sante.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g produktu |
---|---|
Wartość energetyczna | 1440 kJ / 341 kcal |
Tłuszcz | 3,0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,45 g |
Węglowodany | 48,6 g |
w tym cukry | 1,1 g |
Błonnik | 8,9 g |
Białko | 25,4 g |
Sól | 0,005 g |
Witaminy: | |
Tiamina (wit. B1) | 1,1 mg (100%)* |
Ryboflawina (wit. B2) | 0,45 mg (32%)* |
Witamina B6 | 0,6 mg (43%)* |
Niacyna (wit. PP) | 2,4 mg (15%)* |
Kwas foliowy | 36 µg (18%)* |
Składniki mineralne: | |
Potas | 874 mg (44%)* |
Fosfor | 301 mg (43%)* |
Magnez | 71 mg (19%)* |
Żelazo | 5,8 mg (41%)* |
Cynk | 3,3 mg (33%)* |
Miedź | 0,85 mg (85%)* |
*) % referencyjnej wartości spożycia dla osoby dorosłej | |
Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu. |