Sól peklowa Prymat

Udostępnij na Facebooku

Warto wiedzieć Sól peklowa jest doskonała do wyboru domowych wędlin i kiełbas. Służy do przyrządzania różnego rodzaju mięs, np. wieprzowiny, dziczyzny czy drobiu. Dzięki peklowaniu mięso staje się wyjątkowo soczyste i kruche.

Sól peklowa Prymat
  • Sól peklowa Prymat
Produkt chwilowo niedostępny

1 szt - 0,050 kg
Kod kreskowy: 5901135012171

Dodatkowe informacje
Moje tagi: Dodaj tag

Producent

Adres firmy

ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska

Adres internetowy

www.prymatgroup.pl

Adres producenta

Prymat Sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska

Adres zwrotny

Prymat Sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Tel.: +48/32/47 33 833
www.prymatgroup.pl

Cechy

wyjątkowo kruche i soczyste mięso

Marka

Prymat

Nazwa firmy

Prymat Sp. z o.o.

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Azotynowa sól peklowa, drobnoziarnista.

Opis produktu

Warto wiedzieć
Sól peklowa jest doskonała do wyboru domowych wędlin i kiełbas. Służy do przyrządzania różnego rodzaju mięs, np. wieprzowiny, dziczyzny czy drobiu. Dzięki peklowaniu mięso staje się wyjątkowo soczyste i kruche.

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.

Przepisy

Sposób przygotowania:

Peklowane mięso:
2,5 kg, 10 dni

50 g Soli peklowej Prymat rozpuścić w 0,5 l przegotowanej i wystudzonej wody, dodać przyprawy według własnego uznania (Pieprz czarny ziarnisty, Liść laurowy, Ziele angielskie Prymat, świeży czosnek). Tak przygotowanym roztworem zalać 2,5 kg mięsa ściśle ułożonego w naczyniu. Co dwa dni obrócić mięso w solance w celu lepszego przepeklowania. Peklować przez 10 dni w temperaturze 2-6°C. Przed wędzeniem mięso opłukać z solanki.

Peklowana kiełbasa:
1 kg, 24 godz.

Do peklowania kiełbas białych, surowych lub parzonych: na 1 kg farszu kiełbasianego (zmielonego mięsa) dodać 17-20 g (ok. 4 płaskie łyżeczki) Soli peklowej Prymat. Do peklowania kiełbas wędzonych: na 1 kg farszu kiełbasianego dodać 15-17 g (ok. 3 płaskie łyżeczki) Soli peklowej Prymat. Czas peklowania farszów kiełbasianych wynosi 24 godziny w temperaturze 2-6°C.

Tysiące przepisów znajdziesz na:
Doradcasmaku.pl

Przygotowanie i stosowanie

Zastosowanie: przeznaczona do peklowania mięsa na sucho lub w solance. Po peklowaniu mięso powinno być poddane obróbce termicznej. Sól peklowa nie jest przeznaczona do bezpośredniego spożycia.

Rodzaj opakowania

Typ - Torebka

Składniki

sól

azotyn sodu E 250

Tekst dotyczący alergenów

Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler, orzeszki ziemne i sezam.

Telefon/Fax kontaktowy

+48324733833

Zalecenia dla alergików

Seler - Może zawierać

Zboża zawierające gluten - Może zawierać

Jaja - Może zawierać

Mleko - Może zawierać

Gorczyca - Może zawierać

Orzeszki ziemne - Może zawierać

Sezam - Może zawierać

Soja - Może zawierać



Supermarket internetowy Piotr i Paweł

Supermarket internetowy Piotr i Paweł

Wygodne zakupy online

Supermarket internetowy Piotr i Paweł to miejsce na udane zakupy w Internecie. Jesteśmy już w całej Polsce. Jedyne delikatesy internetowe z dostawą do domu! Nasz internetowy sklep spożywczy to przyjemność z e-zakupów. W naszej ofercie: Pieczywo, Warzywa i Owoce, Nabiał, Sery, Wędliny i Mięso, Ryby, Mrożonki, Kawy i Herbaty, Przetwory i Przyprawy, Słodycze, Napoje. Piotr i Paweł – Zakupy przez Internet. Życzymy udanych zakupów. Supermarket online - Zapraszamy.