Kamis Sól zmiękczająca mięso 30 g

Udostępnij na Facebooku

Sól Zmiękczająca Mięso jest niezbędnym produktem w kuchni każdego smakosza. Zawarty w niej naturalny enzym - papaina, pozyskiwany z owoców papai pozwala na zmiękczanie i poprawienie kruchości mięsa poprzez rozluźnienie jego włókien. Sól zmiękczającą stosuje się do potraw z wołowiny, baraniny, wieprzowiny, i dziczyzny. Dla uzyskania najlepszego efektu należy dokładnie natrzeć mięso solą na 15-20 minut przed smażeniem, pieczeniem lub gotowaniem.

Kamis Sól zmiękczająca mięso 30 g
  • Kamis Sól zmiękczająca mięso 30 g
Produkt chwilowo niedostępny

1 szt - 0,030 kg
Kod kreskowy: 5900084081016

Dodatkowe informacje
Moje tagi: Dodaj tag

Producent

Adres firmy

Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska

Adres internetowy

www.kamis.pl

Adres producenta

McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska

Adres zwrotny

McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Więcej inspiracji znajdziecie na:
www.facebook.com/Kamis. Życie ze smakiem
www.kamis.pl

Cechy

gwarancja jakości

Kraj

Kraj produkcji - Polska

Marka

Kamis

Media społecznościowe

www.facebook.com/Kamis. Życie ze smakiem

Nazwa firmy

McCormick Polska S.A.

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Sól zmiękczająca mięso

Opakowanie logistyczne

GTIN - 05900084081023

Opis produktu

Czy to wydobyta z ziemi (kamienna), czy z morza - sól nadaje potrawom charakter. Od wieków uważano ją za dar bogów, nazywano białym złotem, bo nie tylko wydobywała smak z potraw, ale była też najlepsza do konserwowania żywności. Przemierzając cały glob, przekonałem się, że niemal wszędzie sól używana jest do nacierania mięsa. Sprawia, że staje się smakowite, ale też kruche. Okazuje się, że sól wzbogacona o papainę (enzym pozyskiwany z owoców papai) działa jeszcze skuteczniej, wpływając na rozluźnienie włókien mięsa. Szczególnie zyskują na tym dodatku potrawy z wołowiny, wieprzowiny, baraniny i dziczyzny.

Pochodzenie

Tekst dowolny o pochodzeniu - Wyprodukowano w Polsce

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.

Przygotowanie i stosowanie

Należy dokładnie natrzeć mięso solą zmiękczającą na 15-20 minut przed smażeniem, pieczeniem lub gotowaniem.

Rodzaj opakowania

Typ - Torebka

Składniki

sól jodowana (zawartość jodanu potasu 39±13 mg/kg soli)

kwas: kwas cytrynowy

wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy

enzym: papaina

przeciwutleniacz: pirosiarczyn sodu (zawiera dwutlenek siarki)

Tekst dotyczący alergenów

Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.

Zalecenia dla alergików

Soja - Może zawierać

Gorczyca - Może zawierać

Mleko - Może zawierać

Dwutlenek siarki / siarczyny - Zawiera

Zboża zawierające gluten - Może zawierać

Seler - Może zawierać

Jaja - Może zawierać

Wartości odżywcze

Średnia wartość odżywcza 100 g produktu:
Wartość energetyczna100/24 (kJ/kcal)
Tłuszcz0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone0 g
Węglowodany2,9 g
w tym cukry0 g
Białko3,0 g
Sól90,0 g


Supermarket internetowy Piotr i Paweł

Supermarket internetowy Piotr i Paweł

Wygodne zakupy online

Supermarket internetowy Piotr i Paweł to miejsce na udane zakupy w Internecie. Jesteśmy już w całej Polsce. Jedyne delikatesy internetowe z dostawą do domu! Nasz internetowy sklep spożywczy to przyjemność z e-zakupów. W naszej ofercie: Pieczywo, Warzywa i Owoce, Nabiał, Sery, Wędliny i Mięso, Ryby, Mrożonki, Kawy i Herbaty, Przetwory i Przyprawy, Słodycze, Napoje. Piotr i Paweł – Zakupy przez Internet. Życzymy udanych zakupów. Supermarket online - Zapraszamy.